הקשב של המערכת הפוליטית נמצא כעת (ראשון) על אזור מצרים, שם יתקיים המו״מ להשבת החטופים ולסיום מלחמת חרבות ברזל. אולם, לתוצאות המו״מ יהיו גם השלכות פוליטיות על הרכב הממשלה.
שני השרים שמשמשים גם בתור יושבי הראש של הסיעות עוצמה יהודית והציונות הדתית, איתמר בן גביר ובצלאל סמוטריץ׳, הבהירו עוד במוצאי שבת מה עמדתם ביחס לתוכנית טראמפ שאמורה להוביל להחזרת החטופים וסיום המלחמה אך עם זאת, השניים לא ציינו מה ביחס לעתידם הפוליטי.
בעוד שבן גביר הבהיר כי ״אם לאחר שחרור כל החטופים ארגון הטרור חמאס יישאר קיים, עוצמה יהודית לא תהיה יותר חלק מהממשלה. לא נהיה חלק מתבוסה לאומית שתהיה לדיראון עולם, ושתהפוך לפצצה מתקתקת של הטבח הבא״, השר סמוטריץ׳ הבהיר מצדו ש״החלטת רה״מ לעצור את המתקפה בעזה ולנהל לראשונה מו״מ שלא תחת אש היא שגיאה קשה והיא מתכון בטוח למריחת זמן מצד חמאס״.
גורם בעוצמה יהודית ששוחח עם ״ישראל היום״ אמר כי ״השר בן גביר היה מאד ברור, אם החמאס לא מוכרע אנחנו לא נהיה חלק מהממשלה. מטרות המלחמה נותרו להכניע את חמאס ולהחזיר את החטופים, וחצי עבודה לא עושים. צריך להחזיר את כל החטופים בלי עסקאות חלקיות. כסיעה נצביע נגד שחרור מחבלים אבל לא נפרוש מהממשלה, עם זאת איתמר יצא מוטרד מהשיחה במוצ"ש עם רה״מ, שבה לא קיבל תשובות״.
לצד דברים אלו, גורם בציונות הדתית אמר: ״כרגע מה שנמצא על הפרק זו תוכנית שעומדת בשלוש מטרות המלחמה. לנו כסיעה הכי קל, בגלל שלא זזנו מהיום הראשון ממה שאמרנו: עיניים על הכדור. יש מטרות למלחמה. יכול להיות שישנם דברים שהיינו רוצים יותר כמו התיישבות בעזה ואנחנו מאמינים בזה, אבל אלה לא חלק ממטרות המלחמה".
עוד מסר אותו גורם כי "אם ביבי וטראמפ יצליחו, כמו שהם מספרים, שהם תוך כמה ימים מביאים את החטופים, אז זה עומד במטרות המלחמה כולל השמדת היכולות הצבאיות של חמאס, והשמדת שלטון חמאס ברצועה״.
ביחס לעובדה כי בתוכנית צפויים להשתחרר כ-250 מחבלים ששפוטים למאסר עולם, אמר אותו הגורם: ״אני לא חושב שכסיעה נצביע בעד שחרורם, כי שחרור מחבלים זה אסון. בעסקה הראשונה הצבענו בעד שחרור כי היה מדובר בדגי רקק".
במוצאי שבת נערכה פגישה בין סמוטריץ׳ ובן גביר לבין רה״מ בנימין נתניהו שבמסגרתה השלושה שוחחנו ביניהם על תוכנית טראמפ. הישיבה נערכה במשך כשעתיים, חלקה נערכה ביחד עם שני השרים, ובחלק מהזמן השר סמוטריץ׳ נועד לבד עם רה״מ בלשכתו. בנוסף, סמוטריץ׳ ובן גביר שוחחו ביניהם בשבת בטלפון ביחס לתוכנית טראמפ, בעוד שבשגרה שניים אינם מנהלים בד״כ שיח שוטף.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
