Loading...

השר בן גביר: ״אני רוצה להקים שכונה מפוארת לשוטרים על חוף הים ברצועת עזה" // לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים

המפכ"ל: אין סכסוך עם השר, זכותו לבדוק כל מינוי; בן גביר: שכונת שוטרים תוקם בעזה

המפכ"ל התייחס לדברים במסגרת הרמת כוסית לשנה החדשה, על רקע עתירה מתוכננת של מפכ"לים וניצבים בדימוס נגד מניעת הקידום בדרגה של רפ"ק רינת סבן • בן גביר הכריז על השכונה ש"תהיה באחד המקומות היפים במזרח התיכון" ושתוקם מול נוף הים

המפכ"ל דני לוי התייחס לפני זמן קצר (שני), במסגרת טקס ראש השנה של המשטרה, לדיווחים על סכסוך בינו לבין השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, תוך שהוא מדגיש את "חובתו וזכותו" של השר לבדוק כל מינוי.

"ביום האחרון יצא לי לראות את משחק הכדורסל בין טורקיה וגרמניה", סיפר המפכ"ל, "קמתי לתקשורת שדיברה על סכסוך גדול ביני לבין השר. בשבועיים האחרונים קיימנו מלאכה לקדם 170 קצינים. הכמות גדולה לכן לא הספקנו וההחלטה שהתקבלה לדחות את טקס הענקת הדרגות. אין סכסוך אין ויכוח אין דרמה, חובתו וזכותו של השר לבדוק כל מינוי".

 
השר והמפכ"ל, היום בטקס, צילום: ללא

מוקדם יותר היום פורסם כי עתירה ראשונה נגד השר, בעקבות סירובו להעניק דרגות לקצינים, צפויה להיות מוגשת בימים הקרובים על ידי קבוצת מפכ"לים וניצבים להגנת המשטרה והדמוקרטיה.

טקס הרמת הכוסית לרגל השנה נערך השנה במכללה לשוטרים במתכונת שונה משנים קודמות, כשבין השאר הוא מתקיים ללא בני משפחות של קצינים. זאת, בעקבות מחלוקת חריפה בין השר בן גביר לבין מפכ״ל המשטרה בנוגע לשורת מינויים של קצינים לדרגות סגן ניצב וניצב משנה.

בן גביר והמפכ"ל דני לוי (ארכיון), צילום: אורן בן חקון

עוד הכריז השר בן גביר במהלך הרמת הכוסית על תכנון להקים את "השכונה הבאה לשוטרים". לטענתו, השכונה "תהיה באחד המקומות היפים במזרח התיכון - נסיים את ההכרעה בעיר עזה, ונקים שם שכונת שוטרים מפוארת מול הנוף של הים". עוד הוסיף השר כי "התיישבות מביאה ביטחון, והגיע הזמן להתיישבות יהודית בעזה. זה לא יהיה סתם דיור, זה יהיה סמל לאמונה ולחזון שלנו".

המפכ״ל נשאל האם הוא תומך בתוכנית בן גביר להקמת השכונה המדוברת והשיב: ״תשאלו את מי שאמר את זה״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...