"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
להזכיר ללומדי התורה שהמלך בשדה, כפשוטו: בשדה הקרב
קריאת "אלווווווווללל" ותקיעת השופר צריכה להזכיר את "וכי תבואו מלחמה בארצכם על הצר הצורר אתכם, והרעתם בחצוצרות" • דעה
טקס קבלת הכומתה בנצח יהודה (למצולמים אין קשר לידיעה). צילום: דוברות נצח יהודה

להזכיר ללומדי התורה שהמלך בשדה, כפשוטו: בשדה הקרב

קריאת "אלווווווווללל" ותקיעת השופר צריכה להזכיר את "וכי תבואו מלחמה בארצכם על הצר הצורר אתכם, והרעתם בחצוצרות" • דעה

מלי שטריגלר
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

רה"מ נתניהו טען השבוע שיש לעקוף את עיכוב היציאה מן הארץ למשתמטים המבקשים לנסוע לאומן, בטענה ש"הם נוסעים להתפלל, לא לטייל", על אף שזו נקודת הזמן האפקטיבית ביותר לסנקציה הזו. אם לא עכשיו – אימתי?

כאשר בני ישראל יוצאים ממצרים, ים סוף לפניהם והמצרים מאחוריהם. משה צועק אל ה', ונענה על ידו: "מה תצעק אלי?! דבר אל בני ישראל ויסעו". על זה מסביר רש"י: "לא עת עתה להאריך בתפילה שישראל נתונין בצרה", כלומר: תגיד תהלים ושירת הים אחר כך, עכשיו הזמן לעשות מעשה, להתקדם, לקפוץ כנחשון בן עמינדב אל הים – שבסוף נבקע.

מסתבר שח"כ דרעי, ובעקבותיו רה"מ נתניהו, מפרשים את הפסוק הזה בדיוק הפוך: היעד הפך אצלם ל"דבר אל בני ישראל ויסעו לאומן", והתירוץ הוא "תפילה" - לא טיול, אך גם לא המעשה הנדרש.

עם הילדים בארוחת החג

חודשים ארוכים שצה"ל מבקש סנקציות אישיות שפוגשות את הפרט. עיכוב היציאה מן הארץ, אף שאין צודק ממנו, בדרך כלל לא פוגש את רוב הפרטים החרדיים. שלילה של הטבות אחרות דווקא כן כמו סבסוד מעונות וקצבת אברך, שהחלו בחודש מארס, וכן תחום הדיור כמו הנחות בארנונה או מחיר למשתכן. דווקא בעת הזו, כאשר כ־10,000 מלש"בים חרדים נמצאים תחת צווים וסנקציות, הכרחי להפעיל סופסוף את הסנקציה הזו. אם לא עכשיו אימתי?

מפגין חרדי שורף צו גיוס, צילום: ללא

עשרות אלפי לוחמי סדיר, קבע ומילואים לא יחגגו את החגים הקרובים בחיק משפחותיהם - ולא בפעם הראשונה בשנתיים האחרונות. כל שהם מבקשים הוא בסך הכל להתפלל בבית כנסת ולא בסמטאות עזה. עם חולצה לבנה ולא עם מדים מיוזעים ואפוד. לשבת ליד הילדים בתפילה, ועם האישה וההורים בסעודות החג.

איך יעלה על דעת מאן דהוא, להחזיק ביד את הפתרון, בדמות גיוס אלה שמפרים את חיוב התורה להתגייס למלחמת מצווה, על אף שהם מכירים אותו היטב, ולתת לו לחמוק מבין האצבעות?

קריאת "אלווווווווללל" צריכה להזכיר ללומדי התורה שהמלך בשדה, כפשוטו: בשדה הקרב. תקיעת השופר צריכה להזכיר את "וכי תבואו מלחמה בארצכם על הצר הצורר אתכם, והרעתם בחצוצרות ונזכרתם לפני ה' אלוקיכם", ולעורר את הלבבות לתשובה של הפסקת חילול השם, ולימוד שמביא לידי מעשה - גיוס למלחמת מצווה.

הכותבת היא ממובילות ארגון "שותפות לשירות"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...