"אין לי מה לחפש יותר בממשלה": שרת ההתיישבות אורית סטרוק, אמרה בשיחה סגורה היום (ראשון) כי היא שוקלת להתפטר מהממשלה בעקבות הכנסת האספקה לחמאס ביממה האחרונה, כך נמסר ל"ישראל היום".
"מה שקורה עכשיו בעזה אלו דברים קשים מאוד. בפועל אין כתב כניעה, אבל זה נראה כמו כניעה. כניעה שלנו, של ישראל, כן? זה פשוט נורא ואיום", אמרה בשיחה סגורה, שהקלטתה הגיעה לידי "ישראל היום".
היא הסבירה כי ישראל לא מקבלת כל תמורה על הצעדים שהיא נוקטת, אשר בפועל עוזרים לחמאס: "יכולתי להבין מי שאומרים שתמורת חטופים אתה מכניס סיוע הומניטרי, או תמורת חטופים ניתן להם הפוגה".
תיעוד: ההתנפלות על האספקה שהצניחו הלילה בעזה // רשתות ערביות
"עכשיו זה לא תמורת שום דבר", אמרה. "אני לא מצליחה להבין את זה מבחינתי. אם רה"מ לא יתן לי הסבר. לא הסבר - מעשים - שהוא הולך לניצחון. אין לי מה לעשות שם (בממשלה)".
"רה"מ יצטרך לשכנע"
מתוכן הדברים שאמרה למי ששוחחו איתה, נראה כי מנוי וגמור עם סטרוק לעזוב את הממשלה: "אין לי מה לעשות ואני אומרת את זה בצער אליכם כי אתם מבזבזים את השעה הקרובה כדי להסביר לשרה הלא רלוונטית מה אתם עושים.
"אבל אני מקווה שהוא יידע לשכנע אותי במעשים שהוא הולך לניצחון ולא לכניעה. אם זו כניעה אין לנו מה לחפש שם. תמיד אמרנו שזה הקו האדום. קשה קשה, זה בוקר קשה ממש".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו