מחר, ולראשונה מאז 1967: הח"כים יצביעו בכנסת על קריאה לריבונות ביו"ש

לאחר קידום הנושא באופן נמרץ על ידי מועצת ישע, צפויה לעבור מחר החלטה בעניין ריבונות ביו"ש • למהלך אין משמעות מדינית פיזית של ממש, שכן מדובר בקריאה להחלת ריבונות, אך הוא נושא משמעות הצהרתית

שכונה ממערב לקדומים - "נופי גדעון". צילום: מועצת קדומים

חברי הכנסת מתכננים לערוך מחר הצבעה במליאה שעניינה קריאה לתמיכה בריבונות ישראל על יהודה ושומרון. מדובר אומנם במהלך דקלרטיבי, שאין לו משמעות מדינית פיזית, אך הוא מהווה ציון דרך בכל הנוגע לשאיפה להכיר באזור יהודה ושומרון כשטח בשליטה ריבונית ישראלית מלאה.

נושא הריבונות נידון כבר שנים ארוכות בפלטפורמות ציבוריות, אך מאז 1967 לא הגיע באופן פורמלי להצבעה במליאת הכנסת, זאת בניגוד למהלכים אחרים שקידמו המתיישבים - כדוגמת ביטול חוק ההתיישבות.

היוזמה החדשה מגיעה ממועצת יש"ע, שמובילה בתקופה האחרונה קמפיין אגרסיבי שקורא להחלת ריבונות על יהודה ושומרון. בין היתר פירסמו שלטי חוצות בערים מרכזיות שבהם התריעו מפני 7 באוקטובר נוסף, אם לא תוחל ריבונות על יו"ש. לפני מספר שבועות אף החתימו מטעם יש"ע את כל שרי הליכוד על עצומה שקוראת להחיל ריבונות בשטח.

השגריר לשעבר דיוויד פרידמן בכותל, צילום: רויטרס

המהלך החדש מגיע לאחר שביום שני האחרון התקיים כנס ריבונות ענק בכנסת, בהשתתפות שרים, ח"כים ואישי ציבור, ביוזמה של חברי כנסת בליכוד ושל תנועת הריבונות. בכנס השתתף בין היתר שגריר ארה"ב בישראל לשעבר, דיוויד פרידמן, שהאיץ בממשלה לקדם את הנושא במהירות האפשרית.

"אם ישראל תהיה הריבון ביו"ש, היא תדע לפעול יותר טוב כנגד טרור. זה הפתרון הטוב ביותר לכולם ביו"ש", אמר פרידמן והוסיף: "אף פעם לא היה פתרון שתי המדינות. אחרי השבעה באוקטובר אשליית שתי המדינות נגמרה. זה לעולם לא יקרה שוב. זה יוצר הזדמנות. המצב הפוליטי בארה"ב מעולם לא היה טוב יותר. אנחנו מזהים הזדמנות נדירה שמתרחשת עכשיו. חבל אם לא ננצל את ההזדמנות. יהודה ושומרון הובטחו ליהודים על ידי אלוהים".

במליאת הכנסת ייערך דיון בהובלתם של חברי הכנסת שמחה רוטמן, לימור סון הר מלך ודן אילוז. בסופו תתקיים הצבעה על הצעות סיכום. במועצת יש"ע מעריכים כי ההחלטה תעבור ברוב גדול. על פי ההערכות, גם אם המפלגות החרדיות לא יצביעו בעד ההצעה – הם לא יצביעו נגדו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר