"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

פורום המילואימניקים נגד מתווה הגיוס המתגבש: "מורח את הזמן ואותנו"

פורום המילואימניקים הדתי לאומי מזהיר כי מתווה הגיוס החדש מחזק את הדרג החרדי ומוחק את הסנקציות – במקום להוביל לשוויון • "אנחנו קורסים תחת סבבים אינסופיים, בזמן שנבחרי הציבור שותקים מול אי־הצדק. עדיין לא מאוחר לתקן"

,עודכן
0השמעה
מילואימניקים בעזה. צילום: דובר צה"ל

פורום המילואימניקים הדתי לאומי יוצא נגד מתווה הגיוס המתגבש ומביע אכזבה עמוקה מהפוליטיקאים ש"פוחדים לשנות מציאות". בהודעה שפרסם היום (חמישי), הזהיר הפורום כי ההסדר הנרקם "לוקח אותנו אחורה", מבטל את הסנקציות המעטות הקיימות, ואינו מחייב גיוס לוחמים – כל זאת בשעה שחיילי המילואים נשחקים בסבבים בלתי פוסקים.

"למרות שקיווינו והיו לנו ציפיות לשינוי אמיתי - בצער רעב אנחנו רואים כיצד המתווה המתגבש הוא כזה שלוקח אותנו אחורה. הוא עושה יותר נזק מתועלת, ופוגע בסיכוי שנראה עוד לוחמים מחליפים את המילואמניקים בשדה הקרב.

הפעימה השלישית של גיוס מילואים החלה השבוע, 4,000 צווים נשלחו,צילום: דובר צה"ל

בנוסף, הוא גורם לאיוולת בכך שהוא מבטל את מעט הסנקציות הקיימות כיום - שלילת סבסוד מעונות ותקצוב ישיבות. בנוסף, הוא לא מחייב גיוס ללוחמה, הוא נותן להנהגה החרדית את כל מבוקשם, ובעיקר - הוא מורח את הזמן ואותנו. במשך שנה וחצי אנחנו מתחננים לשינוי המיוחל. בינתיים אנחנו קורסים תחת סבבי המילואים הבלתי נגמרים, ורואים כיצד הפוליטיקאים שאמורים לייצג אותנו ממלאים את פיהם מים וחוששים מלעשות את השינוי ההיסטורי שיקל על כולנו.

ועדיין, עוד לא מאוחר. לשמחתנו יש חברי כנסת ושרים שנמצאים בצד שלנו, שפועלים רבות כדי להקל מעלינו את הנטל, אך מולם עומדים כוחות חזקים שחוששים לעשות את השינוי ההיסטורי ועוד יותר חוששים מההנהגה החרדית והפוליטיקאים החרדים. אנחנו מקווים שחברי הכנסת הציוניים יבינו את הטעות ויעשו את השינויים הנדרשים בהצעת החוק".

אלון טירר ממובילי פורום המילואימניקים הדתי לאומי פרסם היום "התעוררתי בבוקר וגיליתי שמשתמשים בתמונה שלי בכדי להצדיק את כתב הכניעה בפני המפלגות החרדיות אתמול בכנסת. קצת על מה שכן קרה ומה שלא קרה. אתמול הגענו לכנסת בכדי לוודא שחברי הכנסת מסתכלים לנו בעיניים עד הרגע האחרון. האמנו שיולי אדלשטיין ואחרים לא יבגדו הציבור המשרת בישראל.

הפרטים של החוק שהוצג לנו על דף נייר בדרך למליאה לא פגש אותנו ועמדנו על כך מול כל הגורמים הרלוונטיים. מדובר ב״פשרה״ שהופכת את תקנוני הישיבות לחוק. המדינה הסכימה אתמול גם לא לגייס חרדים וגם להפוך את האיסורים שמטילות הישיבות על תלמידי הישיבה לחוק במסווה של הישג - לא לצאת מהארץ, לא להוציא רישיון נהיגה, לבטל נקודות זכות לציבור שממילא לא עובד. ואנחנו הבדיחה, כולנו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר