"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
פרסום ראשון

הליכוד והחרדים דנים בהדחת אדלשטיין, שאמר: הפסיקו לאיים בפיזור הכנסת ואז נדבר

אחרי שהיה נדמה שהאפשרות הוסרה מסדר היום, לאחר פגישות בין נתניהו לאדלשטיין שדווחו כי התקיימו ב"אוירה טובה", חודשו היום המגעים בין המפלגות בקואליציה בנושא

,עודכן
0השמעה
אדלשטיין ונתניהו במליאה (ארכיון). צילום: אורן בן חקון

גורמים בליכוד ובמפלגות החרדיות דנים בהדחת חבר הכנסת יולי אדלשטיין (ליכוד) מראשות ועדת החוץ והביטחון.

אחרי שהיה נדמה שהאפשרות הוסרה מסדר היום, בעיקר בעקבות כמה פגישות שכבר התקיימו בין נתניהו לאדלשטיין שדווחו כי התקיימו ב"אוירה טובה", חודשו היום (רביעי) המגעים בין המפלגות בקואליציה בנושא.

אדלשטיין מצידו העביר לחרדים אולטימטום: הסירו את האיום בפיזור הכנסת ואז נתכנס לדיון. כעת בכנסת, סמוך לשעה 21:00 נציגי החרדים נכנסים לפגישה עם אדלשטיין.

מתקפה חסרת תקדים של הרב יצחק יוסף נגד יולי אדלשטיין // קול ברמה

גורם המעורב בעניין אמר כי הפניה ליועצת המשפטית של הכנסת, לראשונה מאז פרץ המשבר, נועד בין היתר לעקוף את אדלשטיין והיועמשית של ועדת החוץ והביטחון, כחלק מהאפשרות שאדלשטיין יודח.

בצל משבר חוק הגיוס, ראש הממשלה בנימין נתניהו זימן אתמול (שלישי) את אדלשטיין לפגישה.

עיקרי המחלוקת בחוק הגיוס,צילום: אורן בן חקון

הסוגיה המרכזית המפלגת בין אדלשטיין לבין המפלגות החרדיות היא הסנקציות האישיות והמוסדיות. שר התקשורת שלמה קרעי הזהיר כי הייעוץ המשפטי ויו"ר ועדת חוץ וביטחון מעלים דרישות "להעניש את החרדים עוד לפני שהם עברו על החוק" ו"רוצים סנקציות עוד לפני שהם לא יעמדו ביעדים".

אדלשטיין דורש סנקציות אוטומטיות שיופעלו מיד עם אי-עמידה ביעדי הגיוס, ללא שיקול דעת של שר הביטחון. החרדים מוכנים להסכים לסנקציות בתנאי שתהיה גמישות במועדי ההפעלה - "טיפין טיפין, בתוך שנתיים ומעלה". הפער בין הצדדים נעוץ בעיתוי ובאופן הפעלת הסנקציות כנגד משתמטים חרדים מגיוס.

אדלשטיין פרסם הודעה חריפה נגד מתווה חוק הגיוס הנוכחי, וטען כי"חוק ללא סנקציות אישיות אפקטיביות, יעדי גיוס גבוהים ובקצב עלייה גבוה - איננו גיוס אלא השתמטות". עם זאת, למרות ביקורתו, הבהיר שאינו בעד פיזור הקואליציה ואינו שותף לשנאת החרדים. עמדתו עוררה מתיחות בליכוד, כאשר בכיר במפלגה האשים אותו שהוא מביא לקואליציה "כיסא חשמלי" במקום "מכונת החייאה". שר התקשורת קרעי אף הציע לנתניהו להתפטר מתפקידו ולהחליף את אדלשטיין.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר