"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
בממשלה בדקו עם השב"כ - האם סגנו של רונן בר יסכים להחליפו זמנית עד למינוי קבע
בעוד בשב"כ טוענים כי לא נעשתה פנייה כזו, כבר בישיבת הממשלה בתחילת השבוע נמסר לשרים כי בר צפוי לסיים את תפקידו ביום ראשון הקרוב בחצות הלילה ולכן אחד משני סגניו יחליפו
רונן בר בטקס יום הזיכרון לשואה ולגבורה 2025. צילום: אורן בן חקון
פרסום ראשון

בממשלה בדקו עם השב"כ - האם סגנו של רונן בר יסכים להחליפו זמנית עד למינוי קבע

בעוד בשב"כ טוענים כי לא נעשתה פנייה כזו, כבר בישיבת הממשלה בתחילת השבוע נמסר לשרים כי בר צפוי לסיים את תפקידו ביום ראשון הקרוב בחצות הלילה ולכן אחד משני סגניו יחליפו

,עודכן
0השמעה
[object Object]

גורמים בממשלה פנו לשב"כ כדי לבחון האם סגנו של רונן בר יסכים למלא את מקומו של רונן בר כראש השירות לתקופה קצרה עד להשלמת מינוי קבע.

נתניהו במתקפה חסרת תקדים: רונן בר סוחט אותי באיומים// עומר מירון/ לע״מ, סאונד: יחזקאל קנדיל/ לע״מ

בעוד בשב"כ טוענים כי לא נעשתה פנייה כזו, כבר בישיבת הממשלה בתחילת השבוע נמסר לשרים כי בר צפוי לסיים את תפקידו ביום ראשון הקרוב בחצות הלילה ולכן אחד משני סגניו יחליפו - ש' הסגן המכהן או מ' שמונה לנציג שב"כ בצוות המו"מ על ידי נתניהו.

בשל הפלונטר המשפטי שעוד לא בא אל סופו בשאלת סמכות ראש הממשלה למנות ראש שב"כ, החליטו בסביבתו כרגע להמתין עם המינוי של האלוף דוד זיני כדי שזה לא יפסל בהמשך.

"נתניהו לא מוותר על מינוי זיני"

כאמור ביום ראשון בחצות הלילה תכנס התפטרותו של רונן בר לתוקף, אז ייכנס לנעליו אחד משני סגניו. בשל היכרותם עם עבודת השב"כ ובשל היותם אנשי השירות, מעריכים גורמים המעורים בנושא, לא נדרשת חפיפה והתפטרותו של בר לא נדרשת להשהייה נוספת. לדברי אותם גורמים מינוי הסגן לממלא מקום תהיה למספר שבועות בלבד עד למציאת הליך מינוי מקובל לזיני. גורם בכיר אומר ביחס לשמועות בנושא כי "נתניהו לא מוותר על מינוי זיני. נביא אותו בדרך המלך ונבטיח שיעבור את המשוכה המשפטית".

נתניהו משוחח עם האלוף דוד זיני,צילום: מעיין טואף/לע״מ

אלא שבעוד בממשלה מתכננים לכאורה הליך פשוט של ממלא מקום זמני ולאחר מכן מינוי זיני, מתנגדיה כבר פועלים לסכל גם את הדרך הזו.

כפי שפרסמה היום (רביעי) כתבת המשפט של "ישראל היום" אלינור שירקני קופמן -התנועה לאיכות השלטון כבר הגישה עתירה נוספת שנועדה למנוע מינוי זמניובדרישה למנוע את התפטרותו של בר ללא שאושר לו מינוי קבוע. מדובר במהלך משפטי נוסף שנועד לבלום את מינוי הקבע לתפקיד, אולם כרגע ה"מניעה המשפטית" המשמעותית ביותר היא זו שהציבה היועצת המשפטית לממשלה כשהודיעה כי נתניהו לא יכול לעסוק במינוי בשל ניגוד עניינים (חקירת קטארגייט).

אוריך ופלדשטיין,צילום: יהושע יוסף

בסביבת נתניהו לא אוהבים את קביעת היועצת וטוענים כי מדובר בהוצאה לנבצרות הלכה למעשה של ראש הממשלה, כאשר נמנע ממנו למנות את מי שאמור להיות כפוף לו בנושאים הרי גורל של ביטחון המדינה.

לדברי גורמים בממשלה אין כל תשתית לטיעוני היועצת לניגוד עניינים בשל העובדה שאת החקירה מנהלת היועצת בעצמה מלמעלה ולא ראש שב"כ כזה או אחר. בפועל, הסאגה המשפטית נמשכת סביב מינויו של האלוף דוד זיני והתפטרות רונן בר ונראה כי עוד לא נאמרה המילה האחרונה של ראש הממשלה מחד והיועצת המשפטית לממשלה מאידך בסוגייה הקריטית כל כך לביטחון המדינה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו