ראש הממשלה בנימין נתניהו, מזכיר הממשלה יוסי פוקס, יו"ר ועדת חוץ וביטחון יולי אדלשטיין ונציג החרדים במו"מ, השר לשעבר אריאל אטיאס - זהו ההרכב שקיים אתמול דיון שמטרתו לפתור את התסבוכת שעלולה להפיל את קואליציית נתניהו. הפגישה הטעונה והגורלית שהחלה בסביבות השעה 18:00 לא הסתיימה לפני השעה 1:30 בלילה.
ח"כ גפני זועם על השר אופיר כץ: "כפוי טובה! אנחנו העלנו אותו לשלטון
אדלשטיין לא הגיע מפויס, ופתח את הפגישה במילים "אני בא באפס אמון, גם בגלל הדברים שאמר הרב יצחק יוסף". יו"ר ועדת חוץ ןביטחון שקר לחוק גיוס ללא סנקציות חוק השתמטות הציב שני תנאי בסיס שבלעדיהם, מבחינתו, אין על מה לדבר: במידה ואין עמידה ביעדים אין מחיר למשתכן ואין תקציב מעונות - החרדים הסכימו, אבל.
מתי, איך וכמה
פריצת הדרך במגעים בין אדלשטיין לחרדים לא מגיעה ללא מורכבות. כעת, וזהו התנאי שהציבו החרדים, ומה שיידון בפגישה שתימשך היום (שישי), השאלה המרכזית היא מועד החלת הסנקציות. אדלשטיין דורש שייכנסו לתוקף החל מהרגע הראשון שבו החרדים לא עומדים ביעדי הגיוס.
החרדים מנגד רוצים את זה טיפין טיפין, בטווח זמן של שנתיים ומעלה ובפריסה. כך למשל בתוך שנה ישללו מהם 20% מהתקציבים, בהמשך 40% וכן הלאה.
היום כאמור יימשך הדיון על כל סנקציה וסנקציה כשעל הפרק רישיון נהיגה, מס רכישה, הנחה בארנונה, הנחות בתחבורה ציבורית, סבסוד לימודים באקדמיה ועוד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו