גולן, לפיד, גנץ וליברמן. צילום: יונתן זינדל/פלאש90

הפערים בגוש מתנגדי נתניהו התחדדו - אבל מסקנה אחת משאירה את השותפים יחד

הסערה סביב דברי גולן חידדה את הפערים באופוזיציה • לפיד התבאס, בנט הרחיב את גבולות גזרת השותפות, גנץ לא מתרגש - וההבנה היא: אין נושא מהותי שעליו אי אפשר להבליג עבור "רק לא ביבי"

תעצמו עיניים ותדמיינו מה היה קורה אם הבחירות היו נערכות מחר. האם שני ראשי ממשלה לשעבר ושני שרי ביטחון, בהם שני ימנים ניצים כמו ליברמן ובנט, היו יכולים ללכת יד ביד באותו הגוש עם מי שגרם למדינת ישראל נזק עולמי - אחרי אמירה נוראית שרומזת כי ישראל הורגת תינוקות כתחביב?!

התשובה בסוף, אבל שווה להתעכב על העמדה של כל אחד:

יאיר לפיד

יו"ר האופוזיציה קיבל את המתנה הגדולה ביותר מיאיר גולן - הבידול. לפיד אמור היה לצאת בקמפיין יקר, מתיש ומתמשך כדי לבדל עצמו מגולן ולספר שהוא מפלגת מרכז, ולא שמאל קיצון. בא גולן, ובמחי משפט אחד בראיון ברדיו עשה לו את כל העבודה. למרות זאת, לפיד לא צהל ושמח השבוע. האמירה של גולן סייעה לנתניהו. אם היו אנשי ימין או מרכז ששקלו להצביע לבנט, לגנץ או ללפיד - השבוע הם נבהלו מהחבר לגוש, יאיר גולן, ויש מצב ששבו לחיק נתניהו. מה שמסייע לראש הממשלה - לא טוב לגוש. מה שלא טוב לגוש, לא משמח את לפיד. 

בני גנץ

היחסים בין המג"ד גנץ והסמג"ד שלו יאיר גולן מורכבים. גנץ זועם על כך שפקודו לשעבר תוקף אותו בכל הזדמנות. אצל רוני קובן כינה את גנץ "חלש", כשגולן נפל השבוע בלשונו הוא הוציא הודעה שבה האשים את גנץ כרופס מול סמוטריץ' ובן גביר. למרות זאת, גנץ לא נותן גט כריתות ליאיר גולן מהגוש, לא תולה את כל העתיד הפוליטי על פי התבטאות מטופשת ומוכן להחליק אותה הלאה. 

אביגדור ליברמן

הראשון שגינה את גולן, הוא גם מי שעושה כל מאמץ כדי לא להיתפס ולא להצטלם בחברתו, ולמרות זאת לשניים יש נושאים שהם מסכימים עליהם כמו הקמת ועדת חקירה ממלכתית, ובעיקר גיוס לכולם. אם הבחירות היו מתקיימות היום, ליברמן היה מתקשה, אבל יותר סביר להניח שגם מבחינתו - עד הבחירות זה יעבור.

נפתלי בנט

בחלומות הכי פרועים שלו ספק אם נפתלי בנט, שהואשם בהדתה, בפשיזם, בימניות משיחית, חשב שייאלץ למצוא את עצמו בצד אחד עם יאיר גולן, גבי לסקי ומוסי רז. אבל בנט של פעם הוא לא הבנט של היום, והוא מרחיב את גבולות הגזרה שלו כמו גומי. מאיתמר בן גביר מימין ועד יאיר גולן משמאל. 

כך נוצר מצב כמעט מדהים, שמלמד אותנו המון על הפוליטיקה הישראלית בת זמננו: בבחירות הקודמות כבר ראינו שאין משמעות להבטחות. "אני לא אלך עם יאיר לפיד", התפוגג ואפילו התקבל במחיאות כפיים במחנה השמאל. הבחירות הקרובות יעמדו בסימן הג'ינגל של כחול לבן שנצרב היטב, "אין יותר ימין או שמאל" - אין ימין ושמאל, וגם אין אג'נדות, התבטאויות, תפיסות עולם, מחלוקות אידיאולוגיות, שונות מחשבה או תפיסות מוקצות בשל קיצוניות מוגזמת. יש רק מטרה אחת, וכל השאר אינו משנה: "רק לא ביבי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...