עלילת הדם של יאיר גולן: "מדינה שפויה לא הורגת תינוקות כתחביב"

יו"ר הדמוקרטים אמר כי "ישראל בדרך להיות מדינה מוקצית בין העמים, דרום אפריקה של פעם" • הוא הוסיף כי "הממשלה הזאת מלאה בטיפוסים שבינם לבין היהדות אין דבר וחצי דבר" • נתניהו: "הגיע לשפל חדש, אין גבול לרקבון המוסרי" • בנט: "מי שרוצח תינוקות זה חמאס ורק חמאס" • גנץ: "שיתנצל בפני הלוחמים"

יאיר גולן.. צילום: אורן בן חקון

יו"ר מפלגת הדמוקרטים, יאיר גולן, נשמע הבוקר (שלישי) כמי שמאשים את מדינת ישראל ב"הרג תינוקות כתחביב".

גולן אמר כי "ישראל בדרך להיות מדינה מוקצית בין העמים, דרום אפריקה של פעם - אם לא תחזור ותתנהל כמו מדינה שפויה. ומדינה שפויה לא מנהלת לחימה נגד אזרחים, לא הורגת תינוקות כתחביב ולא שמה לעצמה מטרות של גירוש אוכלוסייה".


גולן, שהתראיין בכאן ב', הוסיף כי "הממשלה הזאת מלאה בטיפוסים שבינם לבין היהדות אין דבר וחצי דבר, מלאה בטיפוסים נקמניים, חסרי מוסר וחסרי יכולת ניהול של מדינה בעת חירום. והדבר הזה מסוכן לעצם קיומנו".

ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב לדבריו של גולן: " אני מגנה בתוקף את ההסתה הפרועה של יאיר גולן נגד חיילינו הגיבורים ונגד מדינת ישראל. צה״ל הוא הצבא המוסרי בעולם, וחיילינו נאבקים במערכה על עצם קיומינו".

נתניהו הוסיף: "גולן, שמעודד סרבנות והשווה בעבר את ישראל לנאצים בעודו על מדים, הגיע כעת לשפל חדש כשטען שישראל 'הורגת תינוקות כתחביב'. בזמן שאנחנו מנהלים מלחמה רב-זירתית ומובילים מאמצים מדיניים מורכבים לשחרור חטופינו ולהכרעת החמאס, גולן וחבריו בשמאל הרדיקלי מהדהדים עלילות דם אנטישמיות בזויות ביותר נגד חיילי צה״ל ומדינת ישראל. אין גבול לריקבון המוסרי".

עלילות דם אנטישמיות

ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט הגיב: "מי שרוצח תינוקות זה חמאס ורק חמאס".

יו"ר המחנה הממלכתי, ח"כ בני גנץ קרא לגולן חזור בו ולהתנצל בפני לוחמי צה״ל: "חיילי צה״ל לא ״הורגים תינוקות״ כתחביב. הדברים האלה לא רק שמקוממים, שיקריים וקיצוניים, אלא גם מעמידים בסכנה את חירותם של לוחמינו הגיבורים בפני הדין הבין לאומי".

ראש האופוזיציה ח"כ יאיר לפיד: "הלוחמים שלנו הם גיבורים ומגינים על חיינו. האמירה לפיה הם הורגים תינוקות כתחביב היא שגויה והיא מתנה לאויבינו. אני מגבה את צה״ל ולוחמיו ומגנה את האמירה".

יו"ר ישראל ביתנו, ח"כ אביגדור ליברמן גינה את דבריו של גולן: "צה״ל הוא הצבא המוסרי בעולם, וכל התבטאות שקרית כזו נגדו פוגעת בחיילנו ובביטחון המדינה".

אני מגנה את דבריו של יאיר גולן.
צה״ל הוא הצבא המוסרי בעולם, וכל התבטאות שקרית כזו נגדו פוגעת בחיילנו ובביטחון המדינה.

— אביגדור ליברמן (@AvigdorLiberman) May 20, 2025

שר החוץ גדעון סער: "מה שגולן אמר יהיה בוודאות דלק על מדורת האנטישמיות בעולם".

יו״ר הדמוקרטים, אלוף (מיל׳) יאיר גולן: ״את השיטה של גנץ להתחנף לנתניהו, סמוטריץ ובן גביר כבר ניסינו - והיא נכשלה. הכוונה בדבריי הייתה ברורה: המלחמה הזו היא מימוש הפנטזיות של בן גביר וסמוטריץ. ואם ניתן להם לממש אותן, נהפוך למדינה מוקצית. הגיע הזמן שיהיה לנו עמוד שדרה מפלדה מחושלת - עלינו לעמוד על הערכים שלנו כמדינה ציונית, יהודית ודמוקרטית. לוחמי צהל הם גיבורים, שרי הממשלה מושחתים. צה"ל ערכי, והעם ישר הממשלה עקומה.את המלחמה צריך לסיים, להחזיר את החטופים ולשקם את ישראל".

דובר צה"ל: הרמטכ״ל, רב-אלוף אייל זמיר, מגנה בכל תוקף כל אמירה המטילה דופי בערכיות פעולות צה״ל ובמוסריות לוחמיו. צה״ל ולוחמיו פועלים מול אויבינו, מתוך נאמנות לערכי צה״ל, לחוק ולמשפט הבין-לאומי, תוך שמירה בלתי מתפשרת על ביטחון מדינת ישראל ואזרחיה. לוחמי צה״ל פועלים, וימשיכו לפעול, לילות כימים, בכל החזיתות, בנחישות ובמוסריות – כפי שפעלו תמיד.

סנקציה ראשונה על יאיר גולן.

נשיא הקונגרס היהודי אירופאי אריאל מוזיקנט, הודיע זה עתה על ביטול נאומו המתוכנן של יאיר גולן, בוועידת הקונגרס היהודי העולמי, הנערכת היום בירושלים.

שירי, כפיר ואריאל ביבס ז"ל, צילום: ללא

ארגון הטרור גדודי המוג'האדין, שהיה מעורב בחטיפתם ורציחתם של בני משפחת ביבס, הגיב לדברי יאיר גולן: "הצהרותיו של ראש מפלגת הדמוקרטים הציוני גולן, שבהן הוא מכיר ברצח שצבא האויב מבצע בילדים בעזה כתחביב, הן הוכחה נוספת, שאמורה להאיץ את הטלתן של סנקציות רציניות על הישות החומסת ועל צבא הטרור שלה מצד כל הגורמים והמוסדות הבינלאומיים. דבריו חושפים שממשלת האויב אחראית להמשך המלחמה בעזה ולשיבוש כל מאמצי התיווך".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר