גיא לוי, דובר הליכוד, הגיב הערב (רביעי) לטענותיה של עינב צנגאוקר על כך שנתניהו מתכנן פעולות נקמה כנגדה ולכן לא משחרר את בנה, וחשף כי "הרשימה נקבעת על ידי אנשי מקצוע ולא על ידי ראש הממשלה" - זאת בניגוד מוחלט לטענות נתניהו, שאמר עד כה שמי שקובע את הרשימות זה חמאס. בהמשך הערב הוציא לוי הבהרה לדבריו.
הנאום של עינב צנגאוקר משה בן שמחון
בציוץ מפורט כתב לוי: "עינב שלום, מתחילת המלחמה ועד רגע זה רה״מ פעל ופועל גם ברגעים אלו ממש, בכל דרך שקיימת להחזיר כל אחד ואחת מיקירנו שנחטפו לעזה ע״י ארגון הטרור חמאס. עד היום השבנו הביתה 196 חטופים מכלל חלקי החברה הישראלית ומכל קצוות הקשת הפוליטית, כמובן ללא שום הבדל בין דת, מין או השתייכות פוליטית".
לוי הדגיש כי "בין השורדים ששוחררו עד היום, שחלקם חזרו אך ורק בזכות ההתעקשות של רה״מ בעסקה האחרונה, יש לא מעט אנשי שמאל שבני משפחתם היו מהמבקרים הגדולים ביותר של רה״מ וחלקם אף לוקחים בזה חלק בעצמם כיום, לאחר שחרורם."
לאחר פרסום הדברים, פרסם לוי ציוץ במטרה להבהיר את דבריו: "הבנתי שהציוץ שלי היום לעינב צנגאוקר עשה סתם שוב רעש. כל כוונתי היתה טובה והתגובה שלי לעינב היתה מחבקת ומכבדת. בתגובה שלי אמרתי שצוות מקצועי קבע את הרשימות ולא רה״מ. כידוע, בתחילת המלחמה היה צוות מקצועי שהכין את הרשימות, לפי ילדים, נשים, מבוגרים וכו׳. את סדר היציאה אף פעם לא אנחנו קבענו אלא אך רק חמאס!
"כולנו זוכרים היטב את המתח הבלתי אפשרי לפני קבלת רשימות המשוחררים מידי שבוע. אף אחד חוץ מחמאס לא ידע מי הולך להשתחרר. כפי שכתבתי לעינב, ר
ה״מ וכולם עובדים מסביב לשעון ופועלים בכל דרך להשיב את כולם עד האחרון שבהם, החיים והחללים כאחד וכך יעשה".
משיחות שלי אמש עם בכירים למדתי 2 דברים:
נתניהו הולך שוב לעסקת סלקציה חלקית שתפקיר את החטופים שישארו מאחור.נתניהו מתכנן נקמה אישית בי על הביקורת שלי. הוא מתכנן להשאיר בכוונה בשבי את מתן שלי לבד, למרות שהיום הוא לא לבד. אזרח חולה עם ניוון שרירים ישאר למות לבד במנהרה כנקמה באמא…
— עינב צנגאוקר (@enavezangauker) April 23, 2025
התגובה באה לאחר שצנגאוקר טענה מוקדם יותר היום כי "נתניהו הולך שוב לעסקת סלקציה חלקית" וכי "נתניהו מתכנן נקמה אישית בי על הביקורת שלי. הוא מתכנן להשאיר בכוונה בשבי את מתן שלי לבד, למרות שהיום הוא לא לבד."
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו