נתניהו ומעון "גואטמלה" . צילום: אורן בן חקון

סערה סביב הדירה השלישית של נתניהו: "משרד רה"מ מפר את החוק"

ח"כ בליאק הגיש מכתב ליו"ר ועדת הכספים על דירת "גואטמלה" המשמשת את רה"מ לפגישות • בדבריו טען כי "לא מגישים דיווח על ההוצאות נמנע פיקוח פרלמנטרי" • המעון השלישי מצטרף לבית ברחוב עזה המוכר כמעון חלופי ולבית בקיסריה • הטענה: אין מספיק מקום בדירה ברחוב עזה לקיים פגישות

בעקבות הפרסום ב"ישראל היום" על דירה נוספת המשמשת את ראש הממשלה לפגישות, ח"כ ולדימיר בליאק בליאק טען הבוקר (ראשון) כי מדובר בהפרה של החוק - ושלח מכתב ליו"ר ועדת הכספים, משה גפני.

במכתב שהעביר בליאק (יש עתיד) ליו"ר ועדת הכספים אודות הדירה הנוספת שהוקצתה לראש הממשלה בטענה כי אין בדירתו ברחוב עזה מספיק מקום לפגישות, הוא קבע כי "משרד רה"מ מפר את החוק ולא מגיש דיווח אודות הוצאות המעונות כפי שנקבע בהחלטה ונמנע הפיקוח הפרלמנטרי על כספי ציבור".

המכתב של בליאק יו"ר ועדת הכספים,

הדירה הנוספת ממוקמת במבנה "בית חנה סלאמה" ברחוב בלפור 2 בירושלים, ומכונה "גואטמלה" - כינוי שניתן לה על שם שגרירות גואטמלה שפעלה במבנה עד 1980. הדירה שימשה בעבר כדירת המאבטחים של המעון הרשמי בבלפור וגם שימשה את יאיר לפיד בזמן שכיהן כראש ממשלה.

לצד "גואטמלה", נתניהו משתמש בשני מעונות נוספים: המעון הרשמי בבלפור (כעת בשיפוצים), ביתו הפרטי ברחוב עזה בירושלים המוכר כ"מעון חלופי" וביתו בקיסריה המוגדר כ"מעון פרטי". בכל המעונות מכסה המדינה את הוצאות האבטחה ובחלקם גם הוצאות אירוח.

טירוני מג"ב מחוץ לבית ראש הממשלה בקיסריה, צילום: ללא קרדיט

זמן קצר אחרי תחילת הקדנציה הנוכחית, עם הפיכת הבית ברחוב עזה למעון חלופי במקום המעון הרשמי בבלפור שנמצא בשיפוצים, טענו נתניהו ומשפחתו כי אין מספיק מקום בדירתם לקיים פגישות. לטענתם, המעון הרשמי היה מרווח יותר ואפשר הפרדה בין קומת האירוח לקומת המגורים, ואין זה מתאים שנתניהו יערוך פגישות אישיות במקום מגוריו.

בעקבות החשיפה בתחילת החודש אודות הדירה הנוספת, ממשרד רה"מ נמסר בתגובה: "בניגוד לנטען, עוד בתקופתו של יאיר לפיד נעשה שימוש בדירה ברחוב בלפור 2 לצרכים פונקציונליים, לצורך תפקוד שוטף של המשרד, לאחר שהמעון הרשמי לא היה בשימוש בשל עבודות שיפוץ. השימוש בדירה אושר בתיאום עם הגורמים הרלוונטיים במשרד - לרבות הלשכה המשפטית - במטרה לגשר על הפער שנוצר עקב אי-השימוש במעון הרשמי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...