מקורות בממשלה: "סיכוי נמוך לפשרה בעניין פיטורי ראש השב"כ"

בג"ץ נתן לצדדים ארכה עד ה-20 באפריל להגיע לפשרה, אך גורמים בממשלה טוענים שהפער בין הממשלה לבין היועמ"שית מהותי: "היא לא רוצה שנפטר אותו, היא רוצה שהוא יישאר בתפקידו" • אתמול דן ההרכב הבכיר ביותר של העליון בשמונה עתירות נגד החלטת הממשלה ורה"מ לפטר את בר

פערים מהותיים סביב הצדדים. צילום: .

למרות החלטת בג"ץ לאפשר לצדדים להגיע לפשרה בעניין פיטורי ראש השב"כ רונן בר, לא החלו היום (רביעי) מגעים כלשהם בין הממשלה ליועצת המשפטית לממשלה. מקורות בממשלה מעריכים כי הסיכוי לפשרה נמוך מאוד, וטוענים: "היועצת לא רוצה שנפטר אותו, היא רוצה שהוא יישאר בתפקידו".

"אם היה מדובר בתיקון הפרוצדורה בלבד היינו פותרים את זה עם ועדת גרוניס ומה שצריך", מסבירים גורמים בממשלה, "אבל זה לא מה שהיועצת רוצה".

אתמול (שלישי) דן ההרכב הבכיר ביותר של בית המשפט העליון בעתירות נגד פיטורי בר. הנשיא יצחק עמית, המשנה לנשיא נעם סולברג והשופטת דפנה ברק-ארז ישבו במשך יותר מעשר שעות רצופות לדון בשמונה העתירות שהוגשו נגד החלטת הממשלה וראש הממשלה בנימין נתניהו לפטר את ראש השב"כ.

הרכב השופטים דן בעתירות נגד פיטורי ראש השב"כ, צילום: אורן בן חקון

בסיום הדיון המרתוני, החליטו השופטים לתת לצדדים ארכה עד ה-20 באפריל כדי לנסות להגיע לפתרון משותף. הנשיא עמית סיכם את הדיון באומרו: "נראה שיש ניצוצות של נכונות משני הצדדים, נותנים לכם עד אחרי פסח להגיע לפתרון יצירתי משותף". אולם, על פי המקורות בממשלה, הפערים בין הצדדים עמוקים מכדי להגיע לפשרה בזמן הקרוב, כאשר העימות אינו על אופן הפיטורים אלא על עצם הפיטורים עצמם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר