"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

יו"ר סיעת רע"מ התבטא בחריפות נגד הלהט"ב: "לא יעבור חוק כלשהו שקשור לסוטים בקולות מפלגתנו"

בראיון לרדיו מכאן, התנגד באופן נחרץ יו"ר סיעת רע"מ, וליד טאהא לאפשרות שיועברו בממשלת בנט-לפיד חוקים עבור קהילת הלהט"ב • "שישכחו מקולות המפלגה בהצבעה כזו"

,עודכן
0השמעה
ח"כ וליד טאהא, צילום: אלכס קולומויסקי

יו"ר סיעת רע"ם,ח"כ וליד טאהא התראיין היום (חמישי) ברדיו "מכאן" ואמר:"כל חוק שנוגע לסוטים לא יעבור בעזרת קולות רע"ם, למפלגה לא יהיה שום חלק בחוק שכזה", זאת על רקע השאלה האם בממשלת בנט-לפיד יועברו חוקים הנוגעים לקהילת הלהט"ב.

עוד אמר: "בכל מה שנוגע לנושא הזה, כל המפלגות בזירה הפוליטית בישראל יודעות שהעמדה שלנו רצינית. בשום מצב לא נתמוך בחוק כלשהו שכופה מערכת ערכים על הקהילה. אנחנו לא נתערב בחייו של אף אחד בביתו ונסרב שיתערב בחיי אנשים.

"לא יעבור כל חוק שקשור לסוטים בקולות רע"מ. הם יודעים שהעמדה שלנו רצינית.אם יש להם רוב לכפות חוק כזה ללא הקולות שלנו - זה העניין שלהם, אבל אנחנו בשום מצב לא ניקח חלק", אמר.

מוקדם יותר, נחשפו פרטי ההסכם עם של בנט ולפיד עם מפלגת רע"מ. בין התחייבויות ההסכם:רע"מתקבל ראשות ועדת הפנים, ועדה לענייני ערבים וסגן יו"ר הכנסת, תוכנית חומש לחברה הערבית בסך 30 מיליארד שקלים, ובנוסף תוכניות בסך 2.5 מיליארד שקלים למיגור הפשיעה בחברה הערבית ו-20 מיליארד שקלים לתשתיות.

בנוסף, הובטח לרע"מ תקציב בסך 500 מיליון שקלים במשך חמש שנים להעצמת הרשויות המקומיות.עוד הובטח כי הממשלה תתקן את חוק קמיניץ בתוך 120 יום מכינונה. הוחלט גם להאריך את תוקף הקפאת האכיפה, הטלת קנסות והריסת בתים לא חוקיים עד 2024.כמו כן, תוגש בקשה ליועץ המשפטי לממשלה מטעם ראש הממשלה וראש הממשלה החליפי בעניין הקנסות שכבר הוטלו.

מסתמן: המשותפת תתנגד

בצל ההסכמות בין עבאס לבנט ללפיד, מסתמן כי הרשימה המשותפת על כל מרכיביה כולל תע״ל של אחמד טיבי, תתנגד לממשלה העתידית - זאת לאחר שחד״ש הודיעה סופית כי תתנגד לממשלה שתקום. "החלפת נתניהו אינה מצדיקה ממשלה בראשות בנט", נכתב בהודעה שהוציאה חד"ש.יש לציין כי לפי תקנון הרשימה המשותפת החלטות מתקבלות פה אחד, כך שהודעת בל"ד וחד״ש כי יתנגדו לממשלה בראשות בנט מחייבת למעשה את נציגי תע״ל ברשימה המשותפת להצביע נגד הממשלה.

חברי הכנסת יאיר לפיד ואחמד טיבי,אורן בן חקון

נכון לרגע זה, ארבעה ח"כים מהרשימה המשותפת הודיעו שיתנגדו: אחד מבל"ד ושלושה מחד"ש - כך שנותרו שני קולות מתע"ל.בהקשר זה, אם ח"כ אורבך מימינה יתנגד בסוף להקמת הממשלה המתגבשת אך ולא יתפטר, שני קולות של תע"ל עשויים להיות משמעותיים מאוד ולהכריע את הכף. ח"כ תמר זנדברג, שאמורה לכהן כשרה לאיכות הסביבה, אף הודתה בקבוצת וואטסאפ כי יש סיכוי גדול כי ייבנו על הימנעות של שני חברי תע"ל.

זנדברג מודה כי יצטרכו להסתמך על תע"ל,צילום מתוך קבוצת וואטסאפ

השתתף בהכנת הידיעה: שחר קליימן

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר