"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"התחייבנו שחמאס יושמד", "רה"מ בשייט בדנובה": התגובות במערכת הפוליטית למטח מעזה

ליברמן תקף את "ממשלת ה־7 באוקטובר" • יאיר גולן היה בכפר הנגיד בזמן השיגור: "זו ממשלת הפקרה" • סמוטריץ': "תזכורת לכך שחמאס חייב להימחק"

,עודכן
0השמעה
זירת הנפילה באשקלון. צילום: דוברות מד"א

כ־10 רקטות שוגרו הערב (ראשון) מרצועת עזה לעבר יישובי הדרום והשפלה, והובילו להפעלת אזעקות באזור אשקלון, אשדוד ולכיש. ארגון חמאס קיבל אחריות על הירי. צה"ל הודיע כי זיהה כעשרה שיגורים שחצו לישראל, מתוכם רוב הרקטות יורטו. גבר כבן 30 נפצע באורח קל. במערכת הפוליטית הגיבו בחריפות לירי: באופוזיציה תקפו את הממשלה על אוזלת ידה, ובקואליציה הדגישו את הצורך בהמשך הלחימה נגד חמאס.

יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד כתב: "59 חטופים בעזה. 10 שיגורים מעזה. וראש ממשלה בשייט בדנובה. הממשלה הרסה את המדינה, הפקירה את האזרחים והיא חייבת להתפטר".

59 חטופים בעזה.
10 שיגורים מעזה.
וראש ממשלה בשייט בדנובה.
הממשלה הרסה את המדינה, הפקירה את האזרחים והיא חייבת להתפטר

— יאיר לפיד - Yair Lapid (@yairlapid)April 6, 2025

יו"ר מפלגת "המחנה הממלכתי", ח"כ בני גנץ כתב: "אזרחי ישראל לא באמת היו צריכים תזכורת, אבל כנראה שראש הממשלה וחברי הקואליציה כן. החמאס הוא האויב, שעדיין, אחרי שנה וחצי של מלחמה יורה על אזרחי ישראל טילים. לא ראש השב"כ, לא היועמ״שית, לא בג"ץ. למדינת ישראל מגיעה הנהגה שעוסקת בניצחון על אויבינו מבחוץ, ולא בפירוק ומלחמות בבית".

אזרחי ישראל לא באמת היו צריכים תזכורת, אבל כנראה שראש הממשלה וחברי הקואליציה כן.
החמאס הוא האויב, שעדיין, אחרי שנה וחצי של מלחמה יורה על אזרחי ישראל טילים.
לא ראש השב"כ, לא היועמ״שית, לא בג"ץ.

למדינת ישראל מגיעה הנהגה שעוסקת בניצחון על אויבינו מבחוץ, ולא בפירוק ומלחמות בבית.

— בני גנץ - Benny Gantz (@gantzbe)April 6, 2025

יו"ר מפלגת "ישראל ביתנו" אביגדור ליברמן תקף את הממשלה וכתב: "שנה וחצי למלחמה. עדיין יש ירי טילים, עדיין יש 59 חטופים בעזה, וממשלת ה-7 באוקטובר מספרת לנו סיפורים של ניצחון מוחלט".

שנה וחצי למלחמה.

עדיין יש ירי טילים, עדיין יש 59 חטופים בעזה, וממשלת ה-7 באוקטובר מספרת לנו סיפורים של ניצחון מוחלט.

— אביגדור ליברמן (@AvigdorLiberman)April 6, 2025

גם יו"ר מפלגת "הדמוקרטים" יאיר גולן תקף את ראש הממשלה: "הערב חמאס משגר מטח רקטות לשפלה שתפס אותי יחד עם כ־300 פעילים במפגש במושב כפר הנגיד. זה מחדל. זו ממשלת הפקרה. נתניהו לא מסוגל לנצח. כדי להחזיר ביטחון חייבים להחליף הנהגה".

מחר נציין שנה וחצי למלחמה ועדיין מוחזקים 59 חטופים בעזה.
הערב חמאס משגר מטח רקטות לשפלה שתפס אותי יחד עם כ-300 פעילים במפגש במושב כפר הנגיד.

זה מחדל. זו ממשלת הפקרה.
נתניהו לא מסוגל לנצח.
כדי להחזיר ביטחון חייבים להחליף
הנהגה.pic.twitter.com/NL7awbQ4Z0

— Yair Golan - יאיר גולן (@YairGolan1)April 6, 2025

מהצד השני של המפה הפוליטית, שר האוצר בצלאל סמוטריץ' כתב: "אם מישהו צריך היה תזכורת מדוע אסור לנו לעצור רגע לפני השמדת חמאס הוא קיבל אותם הערב בדמות שיגורי הרקטות. התחייבנו בפני אזרחי ישראל שחמאס יושמד ותושבי הדרום יוכלו לחיות בשקט ובביטחון שנים רבות, ובעזרת השם אנחנו נעמוד בכך".

אם מישהו צריך היה תזכורת מדוע אסור לנו לעצור רגע לפני השמדת חמאס הוא קיבל אותם הערב בדמות שיגורי הרקטות שיצאו מעזה לערי הדרום.

התחייבנו בפני אזרחי ישראל שחמאס יושמד ותושבי הדרום יוכלו לחיות בשקט ובביטחון שנים רבות, ובעזרת השם אנחנו נעמוד בכך.

— בצלאל סמוטריץ' (@bezalelsm)April 6, 2025

בעקבות הירי הנרחב של חמאס על עבר אשדוד והסביבה, פורום עוטף ישראל, המורכב ממאות תושבי העוטף, מסר בתגובה: "שר הביטחון ורה"מ יודעים רק לאיים ובפועל נכנעים לתכתיבי החמאס. במקום להחזיר את הביטחון לתושבי העוטף החזרתם את השיגורים לשגרה שלנו. אנו תושבי העוטף שבענו הבטחות ודורשים יעד ברור ובזמן מוגדר בו אתם תפעלו כדי להשיב את החטופים ואת הביטחון לעוטף. אנחנו דורשים דד-ליין. לא תהיה תקומה ללא בטחון. אנחנו קוראים לשר זאב אלקין לקום ולדרוש להחזיר את הבטחון לנגב. ללא ביטחון - כספי תקומה לא רלוונטיים. הבטחתם לנו לחיות בביטחון ובשלווה - תקיימו. עכשיו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר