שרת התחבורה מירי רגב התארחה בראיון ששודר אתמול (שבת) אצל רוני קובן בתוכניתו "פגישה" בכאן 11. כחלק מהראיון, שוחחו השניים לגבי מלחמת "חרבות ברזל", על מי מוטלת האשמה על טבח 7 באוקטובר, האפשרות למלחמת אזרחים והתקציב שעבר לאחרונה.
השרה רגב טענה: "לממשלה יש אחריות על השבעה באוקטובר - אך אין לנו אשמה". בנוסף, טענה השרה כי האחריות מוטלת גם על ראש הממשלה, אך הוא לא אשם. כשנשאלה מדוע ראש הממשלה לא הגיע עדיין לקיבוץ ניר עוז, שנחשב לאחד מסמלי הטבח, השיבה השרה: "רה"מ נתניהו הגיע לאזור האסון, הוא לא הגיע למקומות שלא רצו לקבל אותו".
במהלך הראיון האשימה השרה את נשיא בית המשפט העליון לשעבר אהרון ברק בניסיון לדחוף למלחמת אזרחים: "מי שמוביל את האנרכיה ומי שמנסה להביא את האנרכיה, זה אותו אהרן ברק שיושב בלי חוצפה ואומר 'לכו למלחמת אזרחים' זה מרתיח אותי". לכך הגיב קובן וחשף את הציטוט האמיתי של אהרן ברק, בו הוא רק מתריע מהחששות שלו על כך שהמדינה בדר ל"מלחמת אזרחים", דבר שגרם לשרה לחזור בה מדבריה.
במהלך הראיון שאל קובן את השרה רגב על פעולותיו של ח"כ יאיר גולן בזמן התקפת 7 באוקטובר: "יאיר גולן ירד להציל מבלים בנובה?" על כך השיבה רגב כי מדובר ב"פייק". קובן המשיך והציג בפניה שמות אנשים שחולצו על ידי גולן, והשרה חזרה בה פעם נוספת "א' אני לא שמעתי, אבל אם הוא הציל אנשים, אז זאת האמת"
קובן התייחס לנושא התקציב ושאל את השרה על כך ששורדי השבי אלי שרעבי וירדן ביבס פתחו פרויקט גיוס המונים בזמן שהממשלה העבירה תקציב שמעביר חמישה מיליארד כספים קואליציונים. על כך הגיבה השרה רגב "אני חושבת שצריך לעזור להם, המדינה צריכה לעזור להם. אם אין להם יכולת להתפרנס הממשלה צריכה לעזור להם. אני שומעת את זה, דרך אגב, פעם ראשונה ואני אעביר את המסר".
השרה טענה בנוסף כי, "ראש השב"כ יסיים את תפקידו ב-10 באפריל כפי שהממשלה קבעה". קובן תהה "אם בג"ץ יקבע שהפיטורים לא כשרים?", לכך השיבה השרה: "בג"ץ הוא לא מעל החוק, אוי ואבוי אם בג"ץ יתערב בחוק ברור שאין לו עניין של פרשנות".
"אם בג"ץ יגיד 'ההחלטה איננה כשרה, אנחנו פוסלים אותה', אתם תדיחו אותו בכל זאת?" שאל קובן, לכך ענתה רגב "בג"ץ לא יגיד זאת".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
