"הוא פגע באמון הבוחרים": לפני הדיון בדרישה להדחתו - תנועת הליכוד תוקפת את גלנט
עורך הדין אבי הלוי, היועץ המשפטי של הליכוד, הגיש את תגובת התנועה, התומכת בבקשת העותרים להדיח את שר הביטחון לשעבר • "חבר ליכוד חב חובת אמון לליכוד" • ההכרעה תינתן בשבוע הבא
Your browser doesn’t support HTML5 audio
בית הדין של הליכוד יכריע בשבוע הבא האם להדיח את שר הביטחון לשעבר יואב גלנט מחברותו בליכוד. בעקבות עתירה שהוגשה לבית הדין לאחרונה על ידי טליה איינהורן ורשימת עותרים נוספים, הגיש היום (חמישי) עורך הדין אבי הלוי היועץ המשפטי של הליכוד את תגובת התנועה התומכת בבקשת העותרים.
"מעשיו ומחדליו של מר גלנט בכהונתו כחבר כנסת ושר ביטחון מטעם הליכוד הם רבים. ביניהם: קיום מסיבת עיתונאים בעת שהיית ראש הממשלה בשליחות לאומית בחו"ל; קריאותיו והתבטאויותיו הפומביות לעצור את חקיקת הרפורמה במערכת המשפט שהוביל שר המשפטים", כתבו בעתירה.
עוד נכתב כי "חבר ליכוד חב חובת אמון לליכוד. יש לכך שני מקורות משפטיים: האחד, הדין הפוזיטיבי הכולל את הוראות חוקת הליכוד והשני - עקרונות הצדק וטובת התנועה".
הלוי הוסיף כי התשתית העובדתית תומכת את מניעתו את גלנט מלהתמודד בפריימריז בבחירות לכנסת ה26. בסיכום דבריו כתב כי "קמפיין האופוזיציה לממשלת הליכוד הנוכחית ולליכוד הבליט את התבטאויותיו והצהרותיו הביקורתיות של גלנט ,שלא עלו בקנה אחד עם השקפת העולם של הליכוד".
עוד כתב הלוי כי "ההערכה לפיה האופוזיציה תשתמש במצג זה בבחירות לכנסת ה-26 באופן שיזיק לליכוד ואף תעצים אותו הנה ברמה גבוהה של ודאות". בנוסף ציין עורך הדין של הליכוד כי ישנו חשש כי גלנט גם בכנסת הבאה ייעדר מהצבעות חשובות למפלגה כפי שעשה בכנסת הנוכחית.
מגלנט נמסר כי "ניסיון העותרים להציגחילוקי דעות כעילה מספקת לצורך הפסקת חברות בתנועההוא ניסיון מקומם וראוי לכל גנאי להפוך את הליכוד של זאב ז'בוטינסקי ומנחם בגין לתנועה חשוכה ורודנית, בה יש מקום רק לדעה אחת בלבד, ניסיון מקומם זה מנוגד לרוח התנועה וערכיה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
