סערת ההתבטאות של עודה: החל איסוף החתימות להדחתו מהכנסת
ח"כ בוארון מוביל מהלך לאיסוף 70 חתימות הנדרשות לפתיחת הליך ההדחה של ח"כ איימן עודה הרקע להדחה הוא פוסט של עודה ברשת X בו הביע שמחה על שחרור "החטופים והאסירים" •החוק מאפשר הדחת ח"כ במקרה של תמיכה במאבק מזוין נגד ישראל
Your browser doesn’t support HTML5 audio
חברי כנסת החלו לפעול להדחתו של ח"כ איימן עודה (חד"ש-תע"ל) מהכנסת, בעקבותהתבטאויותיו אמש ברשת X בהן השווה בין החטופים הישראלים למחבליםשהשתחררו במסגרת העסקה.
ח"כ אביחי בוארון, שמוביל את היוזמה, החל באיסוף 70 חתימות של חברי כנסת הנדרשות לפתיחת הליך ההדחה. בוארון הדגיש כי "ההשוואה בין נשים וזקנים וילדים לבין מחבלים רוצחים, אנסים וחוטפים היא דבר שהכנסת לא יכולה לעבור עליו בשתיקה".
הסערה התעוררה לאחר שעודה כתב ברשת X כי הוא "שמח על שחרור החטופים והאסירים", והוסיף כי "מפה חייבים לשחרר את שני העמים מעול הכיבוש. כולנו נולדנו בני חורין".
על פי חוק יסוד הכנסת, לאחר איסוף 70 חתימות והעברתן ליו"ר הכנסת וועדת הכנסת, יידרש רוב של 90 חברי כנסת כדי להדיח את עודה. ההדחה אפשרית במקרה של תמיכה במאבק מזוין של מדינת אויב או ארגון טרור נגד מדינת ישראל.
בוארון קרא לחברי כנסת מימין ומשמאל להתאחד סביב היוזמה: "אחרי השביעי באוקטובר, אסור לנו לשתוק עוד נוכח תמיכת ח"כים בטרור. הפעם צריכים כולנו לקום ולעשות מעשה, להגן על אזרחינו ולשמור על כבודו של עם ישראל".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2024/05/15/06/whatsapp-israelhayom-m-150-.gif)