"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בקואליציה מזהירים את בית המשפט: אם תציבו דד-ליין למינוי נשיא לעליון נקדם את שינוי הרכב הוועדה למינוי שופטים
מחר יתקיים בבג"ץ דיון בעתירה למינוי נשיא קבוע לביהמ"ש העליון • בקואליציה אומרים כי "קציבת זמן לשר המשפטים להשלמת תהליך המינוי של עמית תהיה חצייה של אחרון הקווים האדומים"
למי שייכת הלשכה?. צילום: אורן בן חקון

בקואליציה מזהירים את בית המשפט: אם תציבו דד-ליין למינוי נשיא לעליון נקדם את שינוי הרכב הוועדה למינוי שופטים

מחר יתקיים בבג"ץ דיון בעתירה למינוי נשיא קבוע לביהמ"ש העליון • בקואליציה אומרים כי "קציבת זמן לשר המשפטים להשלמת תהליך המינוי של עמית תהיה חצייה של אחרון הקווים האדומים"

יהודה שלזינגר
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

בית המשפט העליון ידון מחר (חמישי) בעתירה של התנועה לאיכות השלטון נגד שר המשפטים יריב לויןבטענה לביזיון בית המשפט בגין אי מינוי נשיא קבוע לבית המשפט העליון.

בקואליציה מזהירים את בית המשפט ואומרים כי אם הוא ידחק אותם לפינה, לא תהיה להם ברירה אלא לחוקק את החוק לשינוי הרכבה של הוועדה למינוי שופטים.

ההערכה בקואליציה היא כי לבית המשפט יש מחר שתי אפשרויות ריאליות: הוצאת צו נגד לוין בגין אי קיום צו וביזיון ביהמ"ש (להערכתם מדובר בסיכוי נמוך); או לנקוב בדד-ליין לקיום הצו ולמינוי נשיא לעליון (סבירות גבוהה יותר).

השופט יצחק עמית. האם ימונה לנשיא קבוע?, צילום: אורן בן חקון

בקואליציה אומרים כי "קציבת זמן לשר המשפטים להשלמת תהליך המינוי של יצחק עמית לנשיא תהיה חצייה של אחרון הקווים האדומים ותביא להבאת החוק לשינוי הרכב הוועדה להצבעה בקריאה שנייה ושלישית".

כידוע, חקיקת שינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים היא הסעיף המרכזי והחשוב ביותר ברפורמה המשפטית שהוביל לוין בשנת 2023 - ושנעצרה בסופו של דבר.

לתפיסתו של לוין, שינוי הרכב הוועדה היא הרפורמה המשפטית האמיתית שתוכל לגרום לשינויים במערכת המשפטית ולהפוך אותה למאוזנת יותר.

הוועדה למינוי שופטים (ארכיון). שינוי הרכבה הוא חלק מרכזי ברפורמה של לוין, צילום: מיכאל דימנשטיין, לע״מ

כזכור, גלי בהרב-מיארה, היועצת המשפטית לממשלה, אמרה בימים האחרונים כי "כפי שנקבע גם בפסק הדין, קיימת דחיפות ברורה ורבה בבחירת נשיא קבוע לבית המשפט העליון, זאת, לאור הצורך הדחוף להבטיח את עצמאותה של הרשות השופטת ולמנוע כל תלות של הרשות השופטת ברשות המבצעת, וכן, למנוע את המשך הפגיעה ברשות השופטת".

"נכון כי בית המשפט הנכבד יקבע, לאחר שישמע את הצדדים בדיון, מהו המועד האחרון שעד אליו יש לקיים את החובה המהותית העולה מפסק הדין - בחירת נשיא לבית המשפט העליון", הוסיפה היועמ"שית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...