"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בדרך להסדרה: נתניהו מאוכזב מהביקורת, ופתח ב"מסע הסברה" בקרב המתנגדים

ראש הממשלה מתכוון ליזום שיחות עם המתנגדים, וצפוי לשוחח עם השר עמיחי שיקלי שהוציא הודעת ביקורת על ההסכם • בן גביר הדגיש כי יצביע בישיבת הקבינט שתתקיים היום אחרה"צ נגד ההסדרה - אך לא איים בפרישה מהממשלה

,עודכן
0השמעה
הביע תסכול בפני מקורביו. נתניהו. צילום: צילום: חיים גולדברג/פלאש90

רה"מ בנימין נתניהו הביע בפני מקורביו תסכול גדול מהביקורת שנשמעת בקואליציהעל הסכם ההסדרה בצפון. נתניהו מוטרד מכך שההסכם סופג ביקורת מימין בדעת הקהל, וגם אצל חלקים בליכוד ובקרב בוחריו.

ל"ישראל היום" נודע כי נתניהו מתכוון ליזום שיחות עם המתנגדים, וצפוי לשוחח עם השר עמיחי שיקלי שהוציא הודעת ביקורת על ההסכם.

שר הביטחון ישראל כ"ץ: "התנאי לכל הסדר מדיני בלבנון הוא שימור היכולת המודיענית ושמירת זכותו של צה"ל לפעול" /// צילום: שירה קינן/משרד הביטחון

"מתנגד נחרצות". השר שיקלי,צילום: אורן בן חקון

שיקלי כתב, בין היתר ברשת X: "חוזר על עמדתי בסוגיית לבנון: 1. אפס הישגים לחיזבאללה, מתנגד נחרצות לעצם הנכונות לקיים לשיח על תיקוני גבול לטובתה של לבנון שמשטחה הותקפה ישראל ב-8.10.

2. סילוק כוחות יוניפי״ל שכשלו כישלון מוחלט במשימתם ושימשו כבסיסי מודיעין של חזבאללה.

3. אחיזה צה״לית באזור חיץ צר בשטחים החיוניים השולטים באש ובתצפית על ישובים ישראלים, מרכס החממיס במזרח עבור לנבי אל עואדי, רכס השקד, שליטה מלאה ברכס הסולם וכדומה שמוכרחים להישאר בשליטה ישראלית לצמיתות. רצף המהלומות על צמרת חזבאללה והמהלכים הקרקעיים הביאו הישגים מבצעיים אדירים, אסור בשום פנים ואופן למכור אותם תמורת שקט שכמוהו כנזיד עדשים. כבר למדנו על בשרנו מה הריביות על קניית שקט בבזאר המזרח תיכוני".

חוזר על עמדתי בסוגיית לבנון:

1. אפס הישגים לחזבאללה, מתנגד נחרצות לעצם הנכונות לקיים לשיח על תיקוני גבול לטובתה של לבנון שמשטחה הותקפה ישראל ב 8.10.

2. סילוק כוחות יוניפי״ל שכשלו כישלון מוחלט במשימתם ושימשו כבסיסי מודיעין של חזבאללה.

3. אחיזה צה״לית באזור חיץ צר בשטחים…

— עמיחי שיקלי - Amichai Chikli (@AmichaiChikli)November 25, 2024

"פרישה מהממשלה - רק בהסכם מול עזה"

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר אמר הבוקר (שלישי) בגל"צ כי יצביע בקבינט היום נגד ההסדרה. עם זאת, בניגוד להצהרות בנוגע להסכם אפשרי בעזה - בן גביר לא איים בפרישה מהממשלה. גם בראיון הנוכחי לאפי טריגר הבהיר: "אני לא מתכוון להתפטר מהממשלה. אם יובא הסכם בעזה כן אפרוש". בן גביר הסביר את השוני בעמדתו: "אני לא מגונן על ההסכם, זו טעות. אבל בהסכם כרגע אין סעיף שלא נילחם. אני לא אוהב את ההסכם כי הוא לא יחזיר את תושבי הצפון. אני בקשר עם מח״טים ומג״דים בצה״ל אני שומע את כולם".

"לא יחזיר את התושבים". בן גביר,צילום: אורן בן חקון

כוח אמריקני לפיקוח

בתוך כך, גורם מדיני הבהיר אמש כי במסגרתהמגעים להסדרה בלבנוןישראל לא התחייבה להימנע מחיסול בכירים בחיזבאללה במקרה של הפרות ולא נעתרה לדרישות להחזיר מחבלי חיזבאללה שבידי ישראל במסגרת ההסכם.

בינתיים, בממשלה לא צפויים לקרוא לתושבי הצפון לשוב לבתיהם באופן מיידי, זאת בדומה להליך חזרת התושבים לעוטף עזה בשנה החולפת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר