השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, דרש הערב (חמישי) במהלך ישיבת הקבינט המדיני ביטחוני לפטר את ראש השב"כ רונן בר. זאת, לאחר המכתב ששלח לראש הממשלה בנימין נתניהו ולרבים משרי הממשלה נגדו, כפי שפורסם מוקדם יותר בחדשות 12.
נתניהו והשרים הגנו על ראש השב"כ, השר בן גביר טען שהוא אחראי לכשל ב-7 באוקטובר ותקף את מכתבו של בר בעניין תפילת יהודים בהר הבית. בן גביר נטש את הדיון תוך שהוא מותח ביקורת על ראש השב"כ.
גורם שנכח בדיון הקבינט המדיני-ביטחוני מסר כי נטישת השר בן-גביר את הקבינט הלילה הייתה על רקע דרישתו להפר את הסטטוס-קוו הקיים בהר הבית, ולא בשל קריאתו לפיטורי ראש השב״כ.
השר כתב: "במקום שרונן בר יסיים תפקידו בבושת פנים נוכח האסון הגדול שהוא אחראי לו, כישלון במודיעין ועצימת עיניים תמידית מטרור ומהאויב שתכנן שנים רצח המוני, שיתוף פעולה עם המחאה שהחלישה את הצבא".
עוד הוסיף: "איש קונספציה שכשל בחוצפה הוא מעז להסית נגד שר בישראל להתערב בפוליטיקה ובסוגיות של מדיניות ולחלק ציונים לפוליטיקאים. ראש השב״כ מנסה לייצר ספינים ולתקוף את השר בן גביר, כדי להסיט את הדיון מאחריותו לקונספציה ולכישלון 7 באוקטובר. זה לא יעזור לו. אחרי חליווה, הוא הבא בתור שחייב ללכת. עכשיו!"
שר הביטחון יואב גלנט: "מול המעשים חסרי האחריות של השר בן גביר המסכנים את הביטחון הלאומי של מדינת ישראל ויוצרים פילוג פנימי בעם, ראש שירות הביטחון הכללי ואנשיו מבצעים את תפקידם ומתריעים מפני ההשלכות החמורות של מעשים אלו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
