"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
ח"כ כהנא ל"ישראל היום": "לצאת לבחירות אחרי המלחמה"; שקד: "אם הממשלה הייתה פועלת לאט יותר - היה רוב שמרני"
כהנא: "בעזרת השם תקום קואליציה ציונית רחבה, שבה נסדיר את היחסים בין הרשויות" • שקד: "פסק הדין כשלעצמו מלמד שקם מחנה שמרני בבית המשפט העליון"
הדיון בבג"ץ הסבירות (ארכיון). צילום: אוליבייה פיטוסי

ח"כ כהנא ל"ישראל היום": "לצאת לבחירות אחרי המלחמה"; שקד: "אם הממשלה הייתה פועלת לאט יותר - היה רוב שמרני"

כהנא: "בעזרת השם תקום קואליציה ציונית רחבה, שבה נסדיר את היחסים בין הרשויות" • שקד: "פסק הדין כשלעצמו מלמד שקם מחנה שמרני בבית המשפט העליון"

מתי טוכפלד
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

הסערה לאחר פרסום פסיקת בג"ץ בנושא ביטול עילת הסבירות נמשכת. ח"כ מתן כהנא (המחנה הממלכתי) אמר ל"ישראל היום" בעקבות החלטת בג"ץ כי "אחרי המלחמה צריך לצאת לבחירות". לדבריו, "בע"ה תקום קואליציה ציונית רחבה שבה נסדיר את היחסים בין שלוש הרשויות בהסכמות רחבות".

ח"כ כהנא, צילום: אורן בן חקון

השרה וחברת הכנסת לשעבר איילת שקד מסרה ל"ישראל היום": "פסק הדין כשלעצמו מלמד שקם מחנה שמרני בבית המשפט העליון. אם הממשלה הייתה מחכה עוד קצת ופועלת לאט יותר - היה כבר רוב שמרני שלא היה פוסל את החוק. מה שיידרש מהכנסת הבאה זה לחוקק חוק יסוד: חקיקה שיעגן את הסמכויות של הרשויות ואת הדרך שבה מחוקקים חוקי יסוד".

איילת שקד (ארכיון), צילום: גדעון מרקוביץ

"בשעת מלחמה, כשחיילינו מחרפים את נפשם למען המולדת והמשפחות השכולות היקרות מדברות על אחדות וכמה זה חשוב, אין זה הזמן לעסוק במחלוקות כאלה", הוסיפה שקד. "הנושא הזה פירק את החברה הישראלית, וטוב היה אם היו מוצאים דרך לדחות את פסק הדין".

יו"ר וועדת החוקה שמחה רוטמן (ארכיון), צילום: אורן בן חקון

ח"כ שמחה רוטמן, יו"ר ועדת החוקה שהיה מיוזמי החקיקה המשפטית, אמר בראיון לגלי צה"ל הבוקר: "אני לא מתכנן לעסוק בזה עכשיו. מסיבה מאוד פשוטה - יש אויב בשער, עצם העיסוק בסוגיה הזאת עכשיו מיותר".

עוד הוסיף: "עיסוק עכשיו במה שמפלג הוא דבר לא נכון, גם אם יהיו אנשים שיתאמצו בכוח, ולא משנה איפה הם יושבים. רוב הפוליטיקאים כן פועלים בהתאם לגודל השעה. יש שיתוף פעולה מלא". לגבי אירועי שבעה באוקטובר אמר רוטמן: "הוויכוחים על מי אשם – זה פשוט לא הזמן שלהם".

היועמ"ש לשעבר אביחי מנדלבליט (ארכיון), צילום: יוסי זליגר

גם היועץ המשפטי לממשלה לשעבר אביחי מנדלבליט הגיב לפסיקת בג"ץ ועקץ: "אני רוצה לברך את החברים יריב לוין ושמחה רוטמן. אם אהרן ברק הוא אבי ההפיכה המשפטית הראשונה - הם אמורים לקבל את התואר של אבות המהפכה המשפטית השנייה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...