"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בקואליציה שוקלים מתווה משולב לרפורמה: פשרת הנשיא עכשיו - לצד שינוי הוועדה שיחול מהכנסת הבאה
בדיונים לפשרה חד צדדית בקואליציה שוקלים פתרון משולב לשינוי ברכב הוועדה לבחירת שופטים • פשרת הנשיא בכנסת הזאת ושינוי הרכב הועדה שיחול רק בכנסת הבאה • כל הפרטים
מליאת הכנסת. צילום: אורן בן חקון

בקואליציה שוקלים מתווה משולב לרפורמה: פשרת הנשיא עכשיו - לצד שינוי הוועדה שיחול מהכנסת הבאה

בדיונים לפשרה חד צדדית בקואליציה שוקלים פתרון משולב לשינוי ברכב הוועדה לבחירת שופטים • פשרת הנשיא בכנסת הזאת ושינוי הרכב הועדה שיחול רק בכנסת הבאה • כל הפרטים

אמיר אטינגר
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

במסגרת דיוני מתווה הפשרה החד צדדי שמקיים נתניהו וראשי הקואליציה נשקלת האפשרות למתווה פשרה משולב שיכלול גם אתפשרת הנשיאמהשבועות האחרונים וגם את שינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים.

הנשיא הרצוג על מתווה הפשרה החדש%3A "נדרשת מנהיגות כדי לנצל הזדמנות נדירה" \\ עומר מירון

לפי ההצעה, שעלתה בדיונים הפנימיים של הקואליציה - בשלב ראשון בקדנציה הנוכחית ישונה רק הרוב הדרוש לבחירת שופטים, כך שהוועדה תישאר בהרכבה הנוכחי ללא שינוי, אך כל המינויים, לרבות נשיא עליון ושופטי עליון ומחוזי ושלום יתקבלו ברוב של שבעה חברים כאשר לפחות אחד מהם מהאופוזיציה ואחד מהקואליציה. כך למעשה שר המשפטים והקואליציה תחזיק בזכות וטו על כל המינויים - כפי שהוצע בפשרת הנשיא בעניין הועדה בשבועות האחרונים.

פרשת הנשיא בכנסת הזו. הנשיא הרצוג (ארכיון),

לצד זאת - יחוקק חוק שישנה את הרכב הוועדה לבחירת שופטים כך שהיא תמנה שלושה נציגי אופוזיציה, שלושה נציגי קואליציה ושלושה שופטי עליון - תוך שנציגי לשכת עורכי הדין יוצאו מחוץ לוועדה.

מחר (חמישי) ובהמשך השבוע ימשכו הדיונים הפנימיים בקואליציה בין נתניהו לוין וראשי המפלגות כדי לגבש מתווה פשרה חד צדדי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...