גוטליב במתקפה נוספת: "הרמטכ"ל הכשיר סרבנות, בצמרת צה"ל שקלו להוציא הודעה שפוגעת בחוסן הלאומי"

חברת הכנסת מהליכוד תקפה את הרמטכ"ל הרצי הלוי בטוויטר • "זו חובתנו לגנות במלוא פה! להתנצל? רק על זה שהרמטכ"ל נשאר בתפקידו" • טענה כי צמרת צה"ל רצתה לצאת בהודעה בדבר כשירות צה"ל "באופן שהיה משחק לידי האויבים שלנו"

ח"כ טלי גוטליב (ארכיון). צילום: יונתן זינדל/פלאש90

אחרי ההשתלחות מאתמול, חברת הכנסת טלי גוטליב תקפה היום (רביעי) בטוויטר את הרמטכ"ל הרצי הלוי ואמרה כי בשתיקתו הוא מכשיר סרבנות.

"איזו זכות קיום יש לממשלה אם נשתוק כשצמרת צה"ל שקלה לצאת עם הודעה בדבר כשירות צה"ל באופן שהיה משחק לידי האויבים שלנו ופוגע קשות בחוסן הלאומי שלנו?", אמרה. "זו חובתנו לגנות במלוא פה! להתנצל? רק על זה שהרמטכ"ל נשאר בתפקידו, אותו רמטכ"ל שבשתיקה הכשיר סרבנות".


אתמול בראיון לערוץ 14 תקפה גוטליב את הרמטכ"ל הרצי הלוי, וטענה כי הוא אחראי על הפגיעה בכשירות צה"ל. "מי שרואה אותנו זה נסראללה והאוייבים, שנהנים מכל רגע מהתחושה של החלשת צה"ל", תקפה גוטליב. "מה שעושה הרמטכ"ל, זה פגיעה בנראות ובחוסן הצה"לי. מי זה הרמטכ"ל שיגיד לי שהוא דואג לביטחון ישראל ועושה עשייה שפוגעת בחוסן הצה"לי?".

ח"כ גוטליב במתקפה חריפה נגד הרמטכ"ל: "פגע בנראות ובחוסן הצה"לי" // באדיבות עכשיו 14

מנהל המכון למחקרי ביטחון לאומי INSS וראש אמ״ן לשעבר, אלוף (במיל) תמיר הימן, אמר על המשך המתקפות נגד ראשי מערכת הביטחון היום: "המתקפה המשולבת על צה״ל וראשיו נועדה לקעקע את סמכותם ואחריותם למערכת הצבאית. בין אם מדובר בהתקפות ספורדיות או במתקפות מתואמות שנועדו להרתיע את שומרי הסף הביטחוניים לקראת חוק הגיוס או משבר חוקתי עתידי- התוצאות הרסניות״.

כאמור, מעל מאה קצינות וקצינות בשירות מילואים פעיל מרס"ן ועד תא"ל חתמו אתמול על מכתב תמיכה ברמטכ"ל לנוכח המתקפות נגדו. במקביל, ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון יואב גלנט הוציאו הודעה משותפת ובה נתנו רוח גיבוי למפקדי צה"ל - "אנו עובדים בשיתוף פעולה הדוק ונותנים גיבוי מלא לרמטכ"ל ולקציני צה"ל כדי להבטיח את ביטחון המדינה ואזרחיה, דוחים כל מתקפה נגד בכירי מערכת הביטחון, ומגבים את מפקדי וחיילי צה"ל הפועלים לילות כימים למען ביטחון ישראל", נכתב בהודעה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר