התייצבות במערכת הפוליטית כנגד דברי השרה סטרוק: נשיא המדינה בוז'י הרצוג ורה"מ בנימין נתניהו מתחו ביקורת היום (שני) על ההשתלחות שרת ההתיישבות אורית סטרוק בראשי מערכת הביטחון.
רה"מ נתניהו דחה את הדברים של השרה סטרוק ואמר כי "ראשי ואנשי זרועות הביטחון שלנו עושים לילות כימים כדי להגן על מדינת ישראל ועל אזרחי המדינה. יש מקום בדמוקרטיה לביקורת על כל אחד אבל אין שום מקום להשתלחות באנשים שמובילים את המאבק שלנו נגד הטרור ולמען ביטחון ישראל". במקביל הורה נתניהו לבדוק טענות לשימשו בכוח מופרז מצד כוחות הביטחון כלפי מתיישבים ביהודה ושומרון.
בהמשך היום הצטרף שר הביטחון גלנט לדברים. "אם מי מאנשי הציבור רוצה לתקוף את כוחות הביטחון, הוא מוזמן לתקוף אותי, אל תגעו בחיילי צה"ל", אמר גלנט בהתייחס לדברים של השרה נגד ראשי מערכת הביטחון. גלנט הוסיף כי "לא נקבל פגיעה בצה"ל, לא נקבל פגיעה במפקדי צה"ל, וכל מי שיעשה את זה נביא אותו לדין באופן החמור ביותר".
מוקדם תקף הנשיא בוז'י הרצוג את דברי השרה: "ההשתלחות חסרת הרסן באנשי כוחות הביטחון ובמפקדיהם, אינה יכולה לעבור לסדר היום ועלינו – על כולנו לגנות אותה בתוקף".
הרצוג ביקש לגבות ולחזק את הרמטכ"ל רא"ל הרצי הלוי, המפכ"ל רנ"צ קובי שבתאי וראש שב"כ רונן בר על הודעתם המשותפת בה גינו את הפרעות ביהודה ושומרון וכינו אותן "טרור לאומני". "אנחנו בנקודה קריטית שמצריכה אחריות מצד כולם", הדגיש והוסיף: "אחריות מצד קובעי המדיניות ומקבלי ההחלטות, אחריות מצד ההנהגה האזרחית והקהילתית, ואחריות מצד הדרג הביצועי בשטח".
הנשיא אמר כי "הפתרונות של סוגייה זו, קשורים כמובן לאכיפה נחרצת, ולהפעלה משמעותית של מערכות החינוך והרווחה, ומערכות נוספות בשטח; מה שמחייב מהלך משולב, נמרץ ונחוש".
כאמור, מוקדם יותר הבוקר, סטרוק תקפה את ראשי מערכת הביטחון בראיון שהעניקה לרדיו קול ברמה: "״הרמטכ״ל, המפכ״ל וראש השב״כ הוציאו הודעה משותפת על טרור לאומני יהודי. מי אתם, כח ואגנר? מי אתם שתוציאו הודעה כזאת תחת האף של הממשלה? הם יטיפו לנו מוסר?! אני נגד האירועים האלה אבל זאת בושה וחרפה לקרוא לזה טרור לאומני״.
