"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הוצאות בתי רה"מ ל־2022 נחשפות: 419,471 ש' לבית ברעננה
המדינה מימנה לבנט עשרות אלפי ש' בכל חודש למזון ו־6,300 ש' לניקוי חלונות בשנה • לפיד הוציא 28,761 ש' ב־18 השבועות שבהם כיהן כרה"מ • עו״ד רחלי אדרי, מנכ״לית התנועה לחופש המידע: "לאחר עשור של הוצאות גבוהות שהגיעו למיליוני ש', לראשונה הוצאות מעון ראש הממשלה עומדות על פחות ממיליון ש'".
מעון ראש הממשלה הרשמי ברחוב בלפור . צילום: אורן בן חקון

הוצאות בתי רה"מ ל־2022 נחשפות: 419,471 ש' לבית ברעננה

המדינה מימנה לבנט עשרות אלפי ש' בכל חודש למזון ו־6,300 ש' לניקוי חלונות בשנה • לפיד הוציא 28,761 ש' ב־18 השבועות שבהם כיהן כרה"מ • עו״ד רחלי אדרי, מנכ״לית התנועה לחופש המידע: "לאחר עשור של הוצאות גבוהות שהגיעו למיליוני ש', לראשונה הוצאות מעון ראש הממשלה עומדות על פחות ממיליון ש'".

שירית אביטן כהן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

הוצאות בתי ראשי הממשלה לשנת 2022 נחשפות:בעקבות עתירת התנועה לחופש המידע מתפרסמות הוצאות מעון ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט, הוצאות בלפור שעמד ריק וגם הוצאות מה שמכונה "בלפור 2", מקום מעונו של ראש הממשלה לשעבר לפיד בירושלים.

לפיד ביקש לקבוע את מעונו בתקופת כהונתו בירושלים בדירת המאבטחים במתחם בלפור המאובטח. העובדה שלא שהה שם לעתים תכופות כמו גם 18 השבועות שכיהן בתפקיד בלבד הן הסיבה להוצאות הדלות שנרשמו בתקופת כהונתו: 28,761 ש' בלבד. בניגוד לנתניהו ובנט לפניו, ביקש לפיד שלא להשית את עלויות ביתו בתל אביב על אוצר המדינה ועל כן הנתונים נוגעים לבית בבלפור בלבד.

לפיד. ביקש לא להשית את הוצאות ביתו בת"א עליו אוצר המדינה, צילום: אורן בן חקון

עבור נפתלי בנט שכיהן במחצית הראשונה של 2022 כראש ממשלה ולאחר מכן כראש ממשלה חליפי, שילם משרד ראש הממשלה את הוצאות ביתו ברעננה על סך 471,419 ש'. בשנה קודם לכן, לאחר שנבחר ביוני לראשות הממשלה, עמדו הוצאות הבית ברעננה על סך 245 אלף ש', כמעט מחציתן עבור מזון. לפי נתוני התנועה לחופש מידע, עבור התאמת לשכת ראש הממשלה ברעננה שולמו 70,000 ש', ויותר ממאה אלף ש' הוצאו עבור קניית מזון מוכן. עוד ברשימת ההוצאות: תאורה ב־10 אלף ש' וקניות חודשיות של מוצרי מזון בעשרות אלפי ש'. בין היתר שילם משרד ראש הממשלה גם 26,600 ש' עבור "החזרת גינה ציבורית לקדמותה", 48,500 לבניית חניה ועבור ניקוי חלונות - 6,300 ש'.

גם המעון הרשמי שעמד ריק כל השנה עלה לא מעט לקופת המדינה בגין מה שמכונה "הוצאות שוטפות". סך הכל שולמו עבור הבית 243,033 ש' ב־2022 בעיקר עבור חשבונות מים, חשמל וארנונה אבל גם עבור כביסה.

באשר להשוואה בין ההוצאות במעונות הפרטיים של בנט ברעננה לעומת אלו שהושתו על קופת המדינה על ידי נתניהו ממשכנו בקיסריה: ב־2019 עמדו הוצאות הבית בקיסריה על סכום דומה לזה של הבית ברעננה בשנה הקודמת – 430 אלף ש', ב־2020 שולמו עבור הבית בקיסריה 276 אלף ש' וב־2021 - 239 אלף ש'.

נפתלי בנט (ארכיון), צילום: אורן בן חקון

יש לציין כי ההוצאות בתקופת כהונת ראש הממשלה נתניהו בין 2019־2021 על הבית בקיסריה הצטרפו להוצאות על בלפור שעמדו באותן שנים על 5.1 מיליון ש', נטל לא מבוטל על קופת המדינה. עו״ד רחלי אדרי, מנכ״לית התנועה לחופש המידע, מסרה כי "לאחר עשור של הוצאות גבוהות שהגיעו למיליוני ש', אותם מימן הציבור הישראלי, לראשונה הוצאות מעון ראש הממשלה עומדות על פחות ממיליון ש'".

עוד עולה כי רה"מ לשעבר לפיד הסתפק במימון הוצאותיו הציבוריות, ללא בקשה להחזר על הוצאות פרטיות.

"השקיפות אותה מקדמת התנועה לחופש המידע מתוך מטרה לייצר נורמה של הפרדה בין הוצאות ציבוריות להוצאות פרטיות מסייעת לשמור על הקופה הציבורית. נוכח העובדה שבאחרונה העניקה ועדת הכספים למשרד רה"מ מימון חופשי וללא הגבלות להוצאות, התנועה לחופש המידע תמשיך ותעקוב אחר פירוט ההוצאות״.

מהליכוד נמסר בתגובה: "התנועה לאיכות שלטון השמאל שוב מעוותת את המציאות בכך שהיא מתעלמת מ-50 מיליון השקלים שהמדינה הוציאה על שיפוץ ביתו הפרטי של בנט, רק בגלל סירובו לעבור לירושלים (שכפי שמתבקש בחוק יסוד הממשלה) והתעקשותו להפוך את ביתו הפרטי ברעננה למעון רשמי - סכום שאותו ראש הממשלה נתניהו לא הוציא ב-16 שנות כהונתו גם יחד. שלא כמו בתקופת בנט, בתקופת נתניהו בבלפור המעון פעל כמעון רשמי באופן מלא שאירוח מנהיגי עולם, מדינאים ואישי ציבור ישראליים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...