מאות אלפי בני אדם השתתפו היום (חמישי) בהפגנת תומכי הרפורמה המשפטית מול בית המשפט העליון בירושלים. בכניסה לאזור ההפגנה נפרס על הרצפה דגל פריסה עליו דרכו המפגינים עם תמונות של נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות, הנשיא לשעבר אהרון ברק, היועמ"שית גלי בהרב מיארה והיועמ"ש לשעבר אביחי מנדלבליט.
ראש הממשלה בנימין נתניהו צייץ בתגובה למחאה: "אני מתרגש עמוקות מהתמיכה האדירה של המחנה הלאומי שעולה הערב לירושלים בהמוניו. כולנו, 64 מנדטים שהביאו את הניצחון, אזרחים סוג א'. חיממתם את ליבי עד מאוד ואני מודה לכל אחד ואחת מכם".
ראש האופוזיציה יאיר לפיד הגיב למחאה ואמר: "בושה עמוקה ועצב עמוק. זה מה שהרגיש כל ישראלי שהוא חלק מהרוב שפוי כשראה את המפגינים הדורכים על תמונות שופטי בג"ץ. זה לא קרה בהתפרעות של לה פמיליה, אלא בהפגנה שראש הממשלה נתניהו שם כסף של הליכוד כדי לממן אותה ושר המשפטים לוין היה נואם מרכזי בה. נאומי ההסתה של השרים והח״כים רק ממשיכים לקרוע את העם ולפרק את החברה הישראלית. שוב שקרים ופייק רק בשביל עוד כותרות. לאן הממשלה הזו רוצה להוביל אותנו? מה עוד הם יעוללו למדינת ישראל ועם ישראל לפני שיעצרו?".
שר המשפטים יריב לוין נאם בהפגנה ואמר: "העם הצביע בעד רפורמה משפטית במשאל העם שהיה לפני כחצי שנה. האופוזיציה אומרת כבר חודש לא לכל דבר, כל לא מנהלית מו"מ ענייני, אנחנו רוצים בית משפט לכולם, לא של צד אחד. מספרים לנו שאם הרפורמה תעבור תהיה דיקטטורה, אין שקר גדול מזה. כולנו מאמינים שמגיע לנו בית משפט שלא נותן זכויות לטרוריסטים".
שר המשפטים לשעבר גדעון סער הגיב לדבריו של יריב ולוין וכתב: "נאומו של שר המשפטים הערב היה מנאומי ההסתה החמורים ביותר שנשמעו נגד מערכת המשפט, שבראשה הוא עומד. מטרתו כפולה: חבלה מכוונת ומתוכננת בשיחות שמתקיימות בחסות הנשיא והמשך דה-לגיטימציה למערכת המשפט במטרה לפרקה כרשות עצמאית ולהכפיפה לשלטון ולגחמותיו. הוא הוכיח שאינו כשיר לשאת בתפקידו".
אלפי בני אדם מפגינים בירושלים בעד הרפורמה המשפטית // קרדיט: עוז פבר/TPS
השר לביטחון לאומי נאם גם הוא מהפגנה ואמר: "באותו בוקר שבו הוחלט להשעות את הרפורמה, אמרתי לחבריי שבחדר: דעו לכם, אם אתם חושבים שאותם מארגני ההפגנות וחסימות הכבישים מהשמאל יירגעו, אתם טועים.
"אותם מארגנים – כמו אהוד ברק – לא אכפת להם רק מהרפורמה, אכפת להם שהימין בשלטון. הם לא השלימו שניצחנו בבחירות הם לא מוכנים לקבל את זה, הם יעשו הכל כדי לקלקל ולפגוע במדינת ישראל. עולם הפוך. את מי שפוגע בנו הם אוהבים ואת מי שאוהב אותנו הם שונאים. כזאת שנאה, כזאת הסתה. תפסיקו. אחים אנחנו".
בהפגנה השתתפו גם: פרופ' טליה איינהורן, פרופ' אשר כהן, פרופ' ישראל אומן, פרופ' חנוך לביא ורקטור אונ בר אילן פרופ' אמנון אלבק, פרופ' משה שוורץ,
פרופ' אבי פאוסט, פרופ' אלישע האס, פרופ' עלי מרצבך ועוד.
המארגנים, באמצעות גיוס המונים, תרומות פרטיות ותרומות של מפלגות מהימין, פעלו בשבועות האחרונים כדי לקדם הפגנה המונית, אותה הם מכנים "הפגנת המיליון".
בארגוני המחאה נגד הרפורמה המשפטית אמרו הערב כי "במוצאי השבת הקרובה נודיע על צעדים חדשים לעצירת הדיקטטורה. רק מאות אלפים ברחובות יכולים לעצור את הדיקטטורה".
בהכנת הידיעה השתתפו: שירית אביטן כהן ואמיר אטינגר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו