אריה דרעי וחברי הקואליציה (ארכיון) | צילום: אורן בן חקון

דרעי מאשר את החשש ממרד בליכוד: "ללא הידברות - לא בטוח היו לנו 61 אצבעות לרפורמה"

יו"ר ש"ס אמר את הדברים בראיון לערוץ 14, לאחר שפורסם על החשש בלשכת ראש הממשלה - ועל הפעולות לסיכול המרד • "היו חלק מהאנשים שאמרו אנחנו תומכים אבל למה לא נותנים צ'אנס להידברות"

לראשונה לאחר חשיפת "ישראל היום" – בכיר בקואליציה מאשר את החשש ממרד בליכוד: "אם לא היינו הולכים להידברות ולא היינו מפסיקים סיכוי סביר שלא היה לנו 61, ואז זו הייתה תחילת הנפילה", כך אמר היום (שני) יו"ר ש"ס אריה דרעי לערוץ 14. 

כזכור, ב"ישראל היום" פורסם כי בלשכת ראש הממשלה בנימין נתניהו חששו ממרד ואף פעלו לסיכולו. לפני קצת יותר משבוע, עוד בטרם פיטורי שר הביטחון יואב גלנט, עלה חשש בלשכת נתניהו מברית שסגרו הח"כים הבכירים – יואב גלנט, דודי אמסלם, ודוד ביטן ואליהם הצטרף גם יולי אדלשטיין.

בין היתר, כדי לסכל את המהלך, נקרא שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ללשכת ראש הממשלה והתבקש להעביר לאמסלם את רשות החברות על אף שהנושא כלל לא הוזכר בהסכמים הקואליציוניים ולא סוכם קודם לכן.

דרעי הוסיף בראיון: "הייתה תמונה שהייתה ידועה לראשי קואליציה. היו חלק מהאנשים שאמרו אנחנו תומכים אבל למה לא נותנים צ'אנס להידברות. אם לא היינו נענים לזה ייתכן שחלקם היו נמנעים בהצבעה ולא היה 61."

על השיחות בבית הנשיא אמר דרעי: ״אני בעיקר בונה על גנץ, סער וחבריו שמגלים יותר אחריות. הם גם תומכים יותר ברפורמה וגורל המדינה חשוב להם. יש עתיד ואחרים אני לא בונה עליהם הרבה. אני משוכנע שכל המטרה שלהם היא להפיל את הממשלה״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...