"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"חרב מונפת על עצמאות הספרייה": שבעה חתני פרס נובל נגד "חוק שי ניצן"

חתני פרס הנובל פנו לראש הממשלה ושר החינוך בדרישה לעצור את קידום השינוי בחוק הספרייה הלאומית • החוק שאותו מקדם שר החינוך קיש מבקש להעביר לידיו את הסכמכות למינוי דירקטורים לספרייה, ונועד להדיח את פרקליט המדינה לשעבר המכהן כרקטור

,עודכן
0השמעה
השר יואב קיש, צילום: אורן בן חקון

שבעה חתני פרס נובל ישראלים קוראים לנשיא המדינה, רה"מ ושר החינוך לעצור מייד את החקיקה שתפגע בעצמאות הספרייה הלאומית.החוק נגדו פנו חתני הפרס מבקש להעביר את סמכות מינוי הדירקטורים בספרייה לידי שר החינוך. חוק זה נועדלהדיח את פרקליט המדינה לשעברשי ניצן המכהן כרקטור הספרייה.

לקריאת המכתב המלא

על המכתב חתומים פרופ' אברהם הרשקו, פרופ' אריה ורשל, פרופ' עדה יונת, פרופ' דניאל כהנמן, פרופ' מיכאל לויט, פרופ' אהרן צ'חנובר, ופרופ' רוג'ר קורנברג.

פרקליט המדינה לשעבר ורקטור הספרייה הלאומית ניצן,צילום: אורן בן חקון

בפנייתם הם כותבים: "הפגיעה בספרייה הלאומית היא פגיעה בכולנו, כמקשה אחת. התערבות פוליטית במוסד לאומי, היסטורי ותרבותי כה חשוב הופכת אותו לכדור משחק במגרש הפוליטי. בכל שנות קיומה של הספרייה הלאומית, מהמוסדות הלאומיים החשובים ביותר של מדינת ישראל, תפקדה הספרייה ללא כל הטיה פוליטית או התערבות של השלטון המתחלף תדיר. לאורך ההיסטוריה של מדינת ישראל, מעולם, עד לימים אלו, לא עלה על דעת המדינאים והמחוקקים הרבים, שנתנו דעתם לספרייה, לפגוע בעצמאותה הכה חיונית ובמקצועיותה. זאת, על מנת לאפשר לה להיות שייכת לכל העם".

"אנו דואגים דאגה עמוקה לעצם המשך קיומה של הספרייה". פרופ' עדה יונת, מהחותמות על המכתב,צילום: אוריה תדמור

עוד כתבו זוכי הפרס: "אנו עדים לאיום ממשי המרחף על אופייה העצמאי של הספרייה הלאומית ואנו חרדים מפני הפיכתה לכלי שרת בידי השלטון. אנו דואגים דאגה עמוקה לעצם המשך קיומה של הספרייה וחוששים שצעד זה הוא הסנונית המבשרת פגיעה מכוונת וקשה באקדמיה הישראלית, שבעקבותיו עלולים להינקט צעדים נוספים שיפגעו בחופש האקדמי".

החוק אותו מקדם שר החינוך קיש, הביא לתגובות חריפות בעולם התרבות והאקדמיה. האוניברסיטה העברית איימה כי אם החוק יעבור היאתוציא את כתביה מהספרייהותורמים רביםמשכו את תרומותיהםלספרייה הלאומית.

הספרייה הלאומית בירושלים,צילום: אורן בן חקון

בספרייה הלאומית מדגישים כי השינוי המוצע בחוק הספרייה הלאומית יגרום לנזק בלתי הפיך למעמדה של הספרייה ולפגיעה בתרומות הפרטיות החיוניות להמשך תפקודה. פרויקט המעבר הצפוי של הספרייה למשכנה החדש, לצד כנסת ישראל, אף הוא עלול להיפגע לנוכח השינויים המוצעים בחוק.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר