התשובה של בן גביר על הפינוי בשישי: השר לביטחון לאומי (עוצמה יהודית) צפוי לדרוש מחר (ראשון) בממשלה מראש הממשלה בנימין נתניהו ומשר הביטחון יואב גלנט לפנות את חאן אל אחמר.
מקורבי בן גביר מספרים על קשיחות שהפגין גלנט בשיחות שערכו השניים ביום שישי, לדבריהם גלנט היה נחרץ מאד באשר לפינוי וטען כי חוק זה חוק ועל כן צריך לקיים את הפינוי באופן מיידי.
בן גביר מצידו מתכוון לקחת את הדברים ולאתגר את נתניהו וגלנט בנושא דומה, בן גביר ידרוש בישיבת הממשלה לבצע את פינוי חאן אל אחמר בהקדם האפשרי. מקורביו אומרים כי "חוק זה חוק. חוק אחד למתיישבים וחוק אחד גם לחאן אל אחמר. אסור שתהיה אפליה בין המקרים".
הטענה של בן גביר וסמוטריץ היא לא על עצם הפינוי, גורמים המקורבים לשניים אומרים "בן גביר וסמוטריץ' מבינים שלא כל ילד שיקים צריף או פחון צריך להישאר בשטח, זה לא המצב. הייתה בעיה עם ההתנהלות, השניים שוחחו עם גלנט, ביקשו לקיים הידברות אבל גלנט היה קשוח ומבוצר בעמדתו שחייבים לאכוף את החוק באופן מיידי. זה לא עניין של לבקש טובה, מדובר בשותפים לממשלה".
כזכור, עד לסוף החודש צריכה הממשלה להשיב תשובתה לבג"ץ כיצד מתכוונת לנהוג בסוגיית חאן אל אחמר, בישיבת סיעת הליכוד ביום שני עלה הנושא לדיון ונאמר כי תשובת ממשלת הימין צריכה להיות שהמקום יפונה באופן מיידי.
המשבר הבא בקואליציה?
במקביל, על פי גורמים במפלגה, שרי הציונות הדתית יעדרו מחר מישיבת הממשלה במחאה על הפרת ההסכם הקואליציוני וזה בא לידי ביטוי שוב בשישי עם הנחיות של גלנט ללא תיאום ובניגוד להנחייתו של סמוטריץ׳ למנהל האזרחי. הגורמים ציינו כי הם בוחנים צעדים נוספים בהמשך.
ברקע העימות: סמוטריץ' סירב לעלות לשיחת ועידה עם נתניהו וגלנט. גורמים בציונות הדתית: "כבר כמה ימים גלנט חוסם כל צעד להעברת הסמכויות לסמוטריץ' לרבות הקמת מנהלת התיישבות במשרד הביטחון, והוספת יועמ"שים לסמוטריץ' ביחידת יו"ש של יועמ"ש מערכת הביטחון כפי שנקבע בהסכמים הקואליציוניים".
בתוך כך, בלילה שבין חמישי לשישי הוקם מאחז בשם "אור חיים" לזכרו של הרב חיים דרוקמן זצ"ל, בכיר רבני הציונות הדתית, שהלך לעולמו לפני פחות מחודש. אלא שאז, שעות בודדות לאחר הקמת המאחז, כוחות משטרה גדולים הגיעו למקום לקראת פינוי המאחז.
המהלך גרר סערה בקואליציה כשהשר בצלאל סמוטריץ' תקף את הוראת שר הביטחון גלנט לפנות את המאחז. ראש הממשלה נתניהו גיבה את גלנט, שבעצמו עמד מאחורי ההחלטה וגיבה את הרמטכ"ל הרצי הלוי. גם באופוזיציה לא נותרו אדישים, ויו"ר האופוזיציה יאיר לפיד צייץ: "הממשלה קיימת רק שלושה שבועות וכבר שר הביטחון ב' ושר הביטחון ג' נותנים לצבא פקודות סותרות, ראש הממשלה חלש מכדי לעשות סדר".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו