הנשיא הרצוג ורה"מ המיועד נתניהו בעת קבלת המנדט (ארכיון) | צילום: אורן בן חקון

הערכה: נתניהו יכריז "עלה בידי" ביום רביעי

רה"מ המיועד צפוי לקחת את כל הזמן שעומד לרשותו עד לשיחה עם הנשיא • הפערים בין המפלגות בקואליציה החדשה יחסית שוליים • השבעת הממשלה צפויה ביום רביעי בשבוע הבא

גורמים בליכוד מעריכים כי הודעת "עלה בידי" של בנימין נתניהו תוכרז ביום רביעי אחר הצהריים. למחרת, יביא יו"ר הכנסת הזמני יריב לוין את ההודעה לכנסת ובתוך שבוע תוכרז הקמת הממשלה.

בתחילה ההערכות צפו כי כבר מחר (שלישי) תגיע ההכרזה, אך ככל הנראה רה"מ המיועד ייקח את כל הזמן שנותר לו. המועד האחרון להשבעת הממשלה הוא יום רביעי הבא, 28 בדצמבר.

בנימין נתניהו מקבל את המנדט מידי הנשיא הרצוג %2F%2F צילום%3A יוני ריקנר

כפי שפורסם אתמול ב"ישראל היום" המשא ומתן עם השותפות הסתיים למעט פרטים קטנים ושוליים. ההערכה בקרב המפלגות היא שנתניהו מחכה לרגע האחרון על מנת לדחות את חלוקת התפקידים במפלגתו, לדחוק את חברי מפלגתו לפינה ולמנוע מרד אפשרי מצד ח"כים שלא יהיו מרוצים מתפקידם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...