אריה דרעי ובנימין נתניהו | צילום: אורן בן חקון

עוד צעד בדרך לממשלה: הליכוד וש"ס הגיעו להסכמות

במחצית הראשונה של כהונת הממשלה, אריה דרעי ישמש כשר הפנים והבריאות • במחצית השנייה יכהן כשר האוצר • במפלגת ש"ס גם קיבלו את המשרד לשירותי דת, הרווחה והביטחון החברתי • נתניהו: "הלילה השלמנו צעד נוסף בדרך להקמת ממשלת ימין, שתפעל לטובתם ורווחתם של כלל אזרחי ישראל"

"נקים ממשלת ימין": הליכוד וש"ס הגיעו הלילה (בין רביעי לחמישי) להסכמות, שלפיהן במחצית הראשונה של כהונת הממשלה יכהן יו"ר ש"ס, אריה דרעי, כשר הפנים והבריאות. בחלוף שנתיים, יחליף את בצלאל סמוטריץ' במשרד האוצר.

נוסף על כך, ש"ס תקבל את המשרד לשירותי דת ואת משרד הרווחה והביטחון החברתי. שני שרים נוספים מטעם ש"ס יכהנו כשר במשרד החינוך וכשר במשרד הפנים. כמו כן, דרעי יכהן כמשנה לראש הממשלה לאורך כל תקופת כהונת הממשלה.

חגיגות במטה הבחירות של מפלגת ש"ס %2F%2F צילום%3A יורי ילון

עד לחתימת ההסכם הקואליציוני המלא יסוכמו הסמכויות הנוספות הקשורות למשרדים שתחת אחריות ש"ס.

"אני מודה לשותפי על גיבוש ההסכמות", אמר רה"מ המיועד, בנימין נתניהו, והוסיף: "הלילה השלמנו צעד נוסף בדרך להקמת ממשלת ימין שתפעל לטובתם ורווחתם של כלל אזרחי מדינת ישראל".

דרעי בירך אף הוא על המהלך: "אני מודה לשותפי ראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו ולצוותי המשא ומתן על ההגעה לסיכום בעניין התפקידים. מדובר בצעד ראשון בדרך להסכם קואליציוני כולל ואנו נקים ממשלת ימין".

מעמד החתימה, הלילה, צילום: ללא קרדיט

עוד אמר: "תנועת ש"ס כמפלגה החברתית בכנסת עמדה על ההתחייבות מהבחירות ותשרת את הציבור במשרדים החברתיים ביותר, כדי לממש את המדיניות החברתית של תנועת ש"ס עבור אזרחי ישראל. היום צוות המו"מ של ש"ס המשיך בדיונים עם צוות המו"מ של הליכוד בנושאים האידאולוגיים והערכיים הנוגעים לחינוך, זהות יהודית, חיזוק המסורת ושמירת השבת במרחב הציבורי"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...