"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
ביו"ש דורשים: אישור בנייה נרחב בתוך שבועות ופיצויים על אפליה
מעורבותה של מועצת יש"ע במו"מ הקואליציוני הייתה רבת השפעה ונחשבת לחריגה עבור גוף שאינו מורכב מנבחרי ציבור • מסמך הציפיות ששלחו ביש"ע לליכוד ולמפלגות נוספות בגוש בזמן המו"מ - נחשף
חברי מועצת יש"ע ( ארכיון) | צילום: אורן בן חקון
לאחר חשיפת "ישראל היום"

ביו"ש דורשים: אישור בנייה נרחב בתוך שבועות ופיצויים על אפליה

מעורבותה של מועצת יש"ע במו"מ הקואליציוני הייתה רבת השפעה ונחשבת לחריגה עבור גוף שאינו מורכב מנבחרי ציבור • מסמך הציפיות ששלחו ביש"ע לליכוד ולמפלגות נוספות בגוש בזמן המו"מ - נחשף

חנן גרינווד
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

לאחרחשיפת "ישראל היום"על כך ששר מטעם מפלגת הציונות הדתית ימנה את ראש המנהל האזרחי ואת הממונה על פעילות הממשלה בשטחים, היום (שני) חושפים במועצת יש"ע את חלק מדרישותיהם, כפי שבאו לידי ביטוי בחדרי המשא ומתן.

בין היתר דורשים ביש"ע אישור בנייה נרחב ביהודה ושומרון בתוך שבועות ספורים, ללא הגבלה על גושי ההתיישבות בלבד, והתחלת פיזורו של המנהל האזרחי ככל שמדובר באחריות מוניציפלית על האזרחים הישראלים.

בנייה ביו"ש (ארכיון), צילום: עומר מסינגר

בשיחה עם כתבים אמר ראש מועצת יש"ע ומועצת גוש עציון שלמה נאמן כי מועצת יש"ע הייתה צד בהסכמים הקואליציוניים והעבירה מסמך ציפיות לליכוד ולמפלגות נוספות בגוש, וכי רבים מדרישותיהם נענו. הוא לא חשף את רוב הפרטים, אך ציין בסיפוק כי "אנו מחזיקים בהסכמים קואליציוניים שמקדמים מאוד את ההתיישבות". לדבריו, "ההישג הוא הגעה למתווה של תחילת הסדרת הנוכחות הישראלית ביו"ש", אמר.

נאמן התייחס לנושא פירוק המנהל האזרחי והבהיר כי לא מדובר באקט אמיתי של ריבונות, אך יחד עם זאת הדגיש כי לעמדתו יש לפעול מייד לפירוז המחלקות השונות בה והעברת הסמכויות למשרדי הממשלה. "הלוואי שהייתה ריבונות. העבודה מול המנהל לא הולכת להשתנות ולכן אין כאן ריבונות", הבהיר.

עוד הוסיף נאמן ואמר כי "אנו מבקשים שיאפשרו לנו לעבוד כמה שיותר בכלים אזרחיים – שמי שיטפל באזרחים ישראלים יהיו משרדי ממשלה, כפי שקורה במדינה דמוקרטית. העובדה שמי שמטפל באזרחים ישראלים היום זה המנהל האזרחי זו אנומליה. אדם לובש מדים שבונה כיתות לימוד ודואג להעברת קו ביוב. הדבר הזה חייב להיפסק".

שלמה נאמן. לפעול מייד לפירוז, צילום: דוברות מועצה איזורית גוש עציון

דורשים הקמת מחוזות ביו"ש

הדרישה של מועצת יש"ע היא שמשרדי הממשלה יקימו בהקדם מחוזות ביו"ש, או לחילופין יצרפו את היישובים והערים למחוזות גאוגרפיים. "כדרך ביניים, לפני שחלה ריבונות ישראלית, על משרדי הממשלה להקים מחוזות ביו"ש או לצרף אותנו למחוז באופן גאוגרפי".

בנוסף, ציין נאמן כי אחת הבקשות הינה הפסקה של אחריות השלטון הצבאי על עניינים אזרחיים ביו"ש. "בגלל צרכים מבצעיים מפקד צבאי מקבל החלטות הזויות. כשבג"ץ פוסק שיש לפנות את בתי נתיב האבות מפקד צבאי הפקיע עשרות דונמים בפיסת נייר ונסללו כבישים ברוחב של 12 מטר רוחב בין לילה. בחומש מפקד צבאי פורס מחסום צבאי ומנחה את החיילים לפעול נגד הברחת בלוקים או שקי מלט כאילו יש כאן מחבל. אלו דברים שלא יכולים לקרות במדינה דמוקרטית. אנחנו צריכים לחיות חיים נורמליים".

נאמן ונתניהו (ארכיון) מסמך דרישות הועבר לליכוד, צילום: צחי מרים

בין היתר חשף נאמן כי אחת הדרישות הינה להכניס את פעילות מד"א לתוך בסיס התקציב. "לא יכול להיות שכשראש רשות אני צריך לרוץ ולעשות שטיקים קואליציוניים כדי שתהיה לי תחנה של מגן דוד אדום. אנחנו דורשים משהו שכל המדינה מקבלת, רוצים להיות אזרחים ככל האזרחים".

בשל האפליה בין הרשויות ביו"ש לרשויות במדינה, ביקשו במועצת יש"ע וגם יקבלו פיצויים מהמדינה, כך נאמן. "השאיפה שלנו הינה להשוות בין התנאים בהתיישבות לאלו של הרשויות בישראל הקטנה. צריך להשוות את החוקים הללו, או לקבל פיצוי הולם לראשי הרשויות שנפגעות לעומת היתר. לא לקבל הטבות אלא פיצוי על הנזקים שנגרמים לנו מכך שאנו תחת שלטון צבאי. אנו נראה חבילה מסודרת שתפצה אותנו על הנזקים הללו".

נאמן התייחס בדבריו גם לסוגיית הבנייה ביו"ש ואמר כי הוא מצפה ממועצת התכנון העליונה להתכנס בתוך שבועות ספורים ולאשר בנייה בהיקף נרחב. בתשובה לשאלת "ישראל היום" אמר "אין תאריך עדיין להתכנסות מת"ע. יש לנו ציפייה ברורה, שהיא פשרה, שמת"ע תתכנס כפי שהיה מסוכם בעבר – אחת לרבעון, ולא תהיה מוגבלת באזורים שבהן מאושרות יחידות הדיור ובכמותן. שלא יאשרו רק בגושי ההתיישבות. מת"ע צריכה להתכנס כמה שיותר מהר. אנחנו מבינים שהממשלה צריכה להתחיל לתפקד, וברור לנו שזה יכול לקחת כמה שבועות – אבל לא יותר מזה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...