"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
פרשנות

האגו של מרב מיכאלי הפיל את הגוש

מערכת הבחירות הייתה עשויה להסתיים בצורה חיובית הרבה יותר עבור יושבות הראש של העבודה ומרצ • הן יכלו לצאת בבחירות למסע מבוסס ערכים משותפים בכיכובן של שתי נשים חזקות בהנהגת מפלגה אחת - זה משהו מעניין שאפשר אולי היה למכור • אך האגו של שרת התחבורה בסירובה להתאחד הכריע את גורלו של מחנה המרכז-שמאל כולו • את הגאווה צריך להשאיר למצעד – או שיהיה מי שיבטל אותו

,עודכן
0השמעה
גם לו מיכאלי חברה למרצ גוש המרכז-שמאל לא היה מנצח. מיכאלי בהצהרה לאחר הבחירות (ארכיון), צילום: יוסי זליגר

סצינת הסיום של הסרט "תלמה ולואיז":סוזן סרנדון וג'ינה דייויס יושבות במכונית כשלפתע הן מגלות שהן מוקפות שוטרים ואין לאן לברוח. זהו זה, המסע הסתיים, אין מה להפסיד יותר. בהחלטה משותפת הן אוחזות ידיים, לוחצות על דוושת הגז ודוהרות אל עבר התהום כי אף אחד לא יחליט בשבילן מתי יגיע הסוף.

למרב מיכאלי וזהבה גלאון היתה הזדמנות להיות התלמה ולואיז של הבחירות האחרונות רק עם סוף שמח הרבה יותר. הן יכולות היו לצאת למסע מבוסס ערכים משותפים שכולו איך ומה שהן רוצות, שתי נשים חזקות, מפלגה אחת, זה תסריט מעניין שאפשר למכור. אבל ברגע האחרון מיכאלי החליטה שלא, היא יוצאת למסע הזה לבד. ההחלטה הדרמטית הזאת גרמה להתרסקותו של כל המחנה ובדיעבד לסופה של מרצ – אבל גם לסופה של מיכאלי כראשת העבודה.

משלמות את מחיר הריצה בנפרד. גלאון ומיכאלי בימים טובים יותר (ארכיון),צילום: אורן בן חקון

הרבה דברים אפשר להגיד על מיכאלי: חכמה, מרשימה, אמיצה, אינטליגנטית, וכן, יש לה אגו. כשהוא שיחק לטובתה הוא סייע לה לקבל החלטה להתמודד על ראשות העבודה בבחירות הקודמות ולהציל את המפלגה מהתרסקות. בבחירות הנוכחיות הוא עבד נגדה וגרם לה לסרב להתאחד עם מרצ למרות שהיה ברור שזה הדבר הכי נכון לעת הזאת. ככה זה אגו, אם הוא לא מספיק גדול אי אפשר להצליח אבל אם הוא גדל טיפה יותר מידי הוא מתכון לכישלון.

והוא ניכר: בסרטוני הטיקטוק, בצליל של המילים, בזחיחות שהתעקשה לשדר שהכל בשליטה והכל בסדר. בבעלות שמיכאלי ניסתה לקחת על ערכים של פמיניזם וליברליות. זהבה גלאון היא לא פחות פמיניסטית וליברלית ממיכאלי ויש לה רקורד מרשים של עשייה ציבורית. לרוץ לצדה זה כבוד, לו רק מיכאלי היתה מסוגלת לומר זאת זה היה מחולל פלאים.

מאשימה את לפיד בכישלון הגוש: מרב מיכאלי בהצהרה אחרי הבחירות משה בן שמחון

אי אפשר להאשים רק את מיכאלי בכישלון גוש "רק לא ביבי": יש גם ליברמן בלי הסכם עודפים, מפלגות הערביות שמתפלגות, גנץ בבועת ג'וגינג, לפיד שעובד נגד הגוש שלו ונכשל בזיהוי סכנות מיידיות. אבל הסיפור של מיכאלי הוא דוגמא מצויינת למה שהשמאל הישראלי מצטיין בו כ"כ – יוהרת הניואנסים. התחושה שכל מי שטיפה שונה ממני במקרה הטוב אינו ראוי ובמקרה הרע מטומטם, מאבק הרואי וחסר פשרות בין מי שלומדות קולנוע ומגדר לבין מי שלומדות מגדר וקולנוע.

שני הגושים קיבלו כמעט את אותו מספר קולות ובכל זאת ממשלת נתניהו הנוכחית תהיה חזקה מתמיד. ישראל של יום רביעי בבוקר שונה מאוד מישראל של שלישי אחה"צ. הפוליטיקאים שייצגו בעתיד את הגוש החילוני הליברלי חייבים ללמוד לקח חשוב: את הגאווה תשאירו למצעד – או שיהיה מי שיבטל אותו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר