ראש הממשלה לפיד. רצה קצת שקט | צילום: גדעון מרקוביץ'

מסר גזעני בפוסט של יש עתיד: "הליכוד - מפלגה של ספרדים"

יש עתיד פרסמה ידיעה באתר בשפה הרוסית, שבה נכתב כי הליכוד היא מפלגה סקטוריאלית ספרדית, ועל כן - אין להצביע לה • ח"כ דיסטל אטבריאן: "לפיד וגנץ מנרמלים את גרבוז" • דקות לאחר מכן הידיעה נמחקה ומיו"ר המפלגה, רה"מ לפיד, נמסר: "הוריתי לפטר בו במקום את מי שכתב את זה, אצלנו לא יהיו גילויי גזענות משום סוג"

סערה ברשת: מפלגת יש עתיד פרסמה היום (חמישי) ידיעה באתר ברוסית שבו קראה לא להצביע לליכוד, כי זו "מפלגה של ספרדים". 

הפוסט של יש עתיד, עם החלק הרלוונטי מסומן באדום, צילום: מתוך טוויטר

כך נכתב בקריאה: "במבט ראשון, גוש הליכוד נראה מוצק: יש שם משמעת מפלגתית. זו היא, דרך אגב, שאיפשרה להם, המכנים עצמם ציונים, להפיל בלי למצמץ חוק הקריטי להתיישבויות. עם זאת, אם חופרים עמוד יותר, רואים שהאחדות של הימנים - אשליה. כך, אחרי הפריימריז בליכוד התברר שאין להם לא מועמדים דרוזים ולא דוברי רוסית. בעקבות זאת, כמה מנהיגים דרוזים, שמסורתית נאמנים לליכוד, סירבו לתמוך במפלגה. המפלגה הגדולה במדינה אינה מייצגת את כל שכבות האוכלוסייה, ויתרה על האידיאולוגיה שלה והתברר שהיא סקטואריאלית-ספרדית".

גם ח"כ גלית דיסטל אטבריאן הגיבה על הידיעה, והוסיפה: "מפלגת 'האיחוי והריפוי' מתריעה בקהל הרוסי לא להצביע ליכוד. הסיבה: כי הליכוד הפכה למפלגה של - תנו לי בתופים - ספרדים. כלומר - מזרחים. לפיד וגנץ מנרמלים את גרבוז". 

דקות לאחר מכן הידיעה מהאתר ברוסית של יש עתיד נמחקה, ונמסר מהם בתגובה: "הנכתב באתר נעשה על ידי עורך חיצוני ללא ידיעה או אישור של יש עתיד, ובוודאי שאינו משקף את ערכי המפלגה ולא את דרכה. לפיכך, זה נמחק לאלתר ונבדקו גם כל יתר התכנים".

יו"ר המפלגה, ראש הממשלה יאיר לפיד, הגיב למתרחש ואמר: "באתר ברוסית של יש עתיד נכתב היום ש'הליכוד זו מפלגה ספרדית'. לפני שעתיים הוריתי להוריד מהרשתות את כל החומר ברוסית של קמפיין יש עתיד, ולפטר בו במקום את מי שכתב את זה. אצלנו לא יהיו גילויי גזענות משום סוג, וכלפי אף אחד. מי שיגיד או יכתוב משהו גזעני - יעוף מיש עתיד באותו היום.

"נתניהו, כמובן, מייד החל לחגוג על המשפט הזה, מפני שהוא לעולם לא יחמיץ הזדמנות להסית ולסכסך. הוא יודע, כמובן, שאיש מאיתנו לא ראה את זה קודם. הוא יודע שהעפנו את האתר כולו מהרשת. אבל מה אכפת לו. העיקר שיש לו עוד הזדמנות לגרום לחברה הישראלית לשקוע לביצת השנאה.

"המשפט שנמחק אינו רק גזעני, הוא גם לא נכון. בצמרת יש עתיד יש הרבה יותר ספרדים מאשר בליכוד. כשהייתי במרוקו עם השר מאיר כהן, שהוא יליד העיר מוגדור, הוא הסב את תשומת ליבי לכך שאני האשכנזי היחיד בחמישייה הראשונה של המפלגה. עד לאותו רגע, איש מאיתנו לא שם לב לכך. מעציב אותי שאני צריך בכלל לציין את זה.

"במדינת ישראל היתה במשך שנים אפליה כלפי מזרחים. מי שמכחיש את זה טומן את ראשו בחול. האפליה הזו יצרה פערים בשכר ובהזדמנויות, שאנחנו צריכים להתמודד איתם. לא להסתיר אותם, לא לטעון ש'זה היה פעם', אלא ללכת לתקן. לתת הזדמנויות חדשות בפריפריה, לשפר את החינוך, לקום בכל בוקר מחדש נחושים לצמצם את הפערים החברתיים. זה מה שיש עתיד עושה. זו דרכנו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...