"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"המחנה הממלכתי": רא"ל במיל' גדי איזנקוט מצטרף לבני גנץ וגדעון סער

הרמטכ"ל לשעבר ישובץ במקום השלישי אחרי שר הביטחון ושר המשפטים • כפי שפורסם לראשונה ב"ישראל היום" ח"כ מתן כהנא ממפלגת ימינה מצטרף גם הוא ויקבל את המקום התשיעי • באופוזיציה תוקפים: "מפלגה חולה"

,עודכן
0השמעה
איזנקוט, צילום: גדעון מרקוביץ'

רא"ל במיל' גדי איזנקוט מצטרף לגנץ – "המחנה הממלכתי" יוצא לדרך. במפלגות כחול לבן, תקווה חדשה ורא"ל במיל' גדי איזנקוט יתמודדו תחת רשימה משותפת בבחירות הקרובות: "המחנה הממלכתי".

גנץ איזנקוט בטקס חילופי הרמטכ"ל,צילום: דודי וקנין

היום (ראשון) פורסם כי את "המחנה הממלכתי" יוביל שר הביטחון ויו"ר כחול לבן בני גנץ, במקום השני יוצב שר המשפטים ויו"ר תקווה חדשה גדעון סער, ובמקום השלישי רא"ל במיל' גדי איזנקוט. כפישפורסם לראשונה ב"ישראל היום"ח"כ מתן כהנא ממפלגת ימינה מצטרף גם הוא לרשימה והוא עתיד לקבל את המקום התשיעי.

בהסכם שנחתם אמש (שבת), נכתב כי "האיחוד יהווה בסיס להקמת ממשלה ממלכתית, רחבה ויציבה שתביא לסיום המשבר הפוליטי המתמשך, לאיחוי הקרע בין חלקי החברה הישראלית ולקידום האינטרסים הלאומיים של מדינת ישראל בביטחון, בכלכלה, בביטחון הפנים ובחינוך".

המגעים עם איזנקוט החלו כבר לפני שנה עת נפגשו שני הרמט"לים לשעבר, גנץ ואיזנקוט. למעלה מעשר פגישות ארוכות ערכו השניים כדי לחשוב ולהבין האם ולאן פונות דרכיהם הפוליטיות.

אמנם רה"מ יאיר לפיד הציע לאיזנקוט את המקום השני ברשימת "יש עתיד", אך איזנקוט הכריע בעקבות השריונים שקיבל מגנץ וסער. מלבד המקום השלישי שמובטח לו יקבל איזנקוט גם את המקומות, 16, 18. שם שעלה בהקשר לשיריונים של איזנקוט היא ענבר גיטי - מנכ"לית תיקון מנהלת פרוייקטים במשרד הביטחון. לפני כן כיהנה גיטי כמנכ"לית עמותת "אחריי!".

מקום תשיעי. מתן כהנא,צילום: דוברות הכנסת - נועם מושקוביץ'

עוד במסגרת ההסכם נקבע כי 180 יום לאחר הרכבת הממשלה תקום ועדה מיוחדת שתפקידה הוא למצוא את המגנון הנכון לקביעת הרשימה. עוד הוחלט כי מיד לאחר הבחירות יתחיל "המחנה הממלכתי" בהסדרת מוסדתיו.

"מנותקים, תתביישו"

בתוך כך, התגובות להודעה מתחילות להציף את רחבי הרשת. שר הביטחון גנץ היה הראשון לברך וכתב: "גדי ברוך הבא". מיד אחריו אמר רה"מ כי "איזנקוט הוא אדם טוב, חכם וערכי ואין לי ספק שיתרום רבות לחיים הציבוריים". השותף הנוסף, גדעון סער צייץ: "איזנקוט הוא תוספת כוח איכותית למערכת הפוליטית". על כהנא הוסיף סער: "הוא איש ציבור ערכי ואמיץ, המייצג יהדות ברוח בית הלל. מקומו הטבעי הוא במחנה הממלכתי. ברוך הבא, מתן".

מי שהייתה שותפתו הפוליטית הקודמת של כהנא, שרת הפנים איילת שקד צייצה: "מאחלת בהצלחה לחברי מתן כהנא בדרכו החדשה, ולגדי איזנקוט על הצטרפותו לפוליטיקה. אין ספק שמחנה השמאל הממלכתי הוא בשורה לכל מצביעי השמאל".עוד באותו הציוץ הסתייגה שקד והוסיפה: "נדאג שבכל ממשלה שתקום, הם לא יוכלו לקדם את חזונם המשותף".

בירכה והזהירה. שקד וכהנא,צילום: ללא קרדיט

ההודעה גררה לא מעט ביקורת באופוזיציה, ח"כ שמחה רוטמן מ"הציונות הדתית" הגיב לפרסומים ואמר: "אני רוצה לברך את גנץ, סער ואיזנקוט על דבקותם במסורת היהודית, שאם מישהו חולה - משנים לו את השם".

ח"כ ומי שנבחר במקום השביעיבפריימריז לרשימת הליכוד- יואב קיש צייץ וביקר את תזמון הפרסום: "ברגעים אלו עם ישראל מתמודד עם פיגוע רצחני והם בוחרים להמשיך עם ההודעות לתקשורת כאילו לא קרה כלום".

"המחנה המנותק"
ברגעים אלו עם ישראל מתמודד עם פיגוע רצחני והם בוחרים להמשיך עם ההודעות לתקשורת כאילו לא קרה כלום.
מנותקים.
תתביישו.

— יואב קיש Yoav Kisch (@YoavKisch)August 14, 2022

שוחחתי הבוקר עם הרמטכ״ל לשעבר גדי איזנקוט ובירכתי אותו על הצטרפותו לפוליטיקה. איזנקוט הוא אדם טוב, חכם וערכי ואין לי ספק שיתרום רבות לחיים הציבוריים.

— יאיר לפיד - Yair Lapid (@yairlapid)August 14, 2022

את גדי אייזנקוט הכרתי לראשונה - כמזכיר ממשלה בממשלתו ה-1 של אריאל שרון - כשהוא שרת כמזכיר צבאי לראש הממשלה, בתקופת האינתיפאדה ה-2. גדי הוא אדם ערכי, רציני, ישר, ממלכתי וציוני בכל רמ״ח אבריו, מחויב לבטחון ישראל ולחברה הישראלית. תוספת כוח איכותית למערכת הפוליטית ולמחנה הממלכתי

— Gideon Sa'ar | גדעון סער (@gidonsaar)August 14, 2022

מאחלת בהצלחה לחברי מתן כהנא בדרכו החדשה ולגדי אייזנקוט על הצטרפותו לפוליטיקה. אין ספק שמחנה השמאל הממלכתי הוא בשורה לכל מצביעי השמאל.
נדאג שבכל ממשלה שתקום, הם לא יוכלו לקדם את חזונם המשותף עם גנץ להקמת מדינה פלסטינית.
הדברים התבהרו ולאנשי הימין הממלכתי יש בית אחד – הרוח הציונית.

— איילת שקד Ayelet Shaked (@Ayelet__Shaked)August 14, 2022

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר