הפריימריז בליכוד, שבמהלכן יבחרו נציגי המפלגה לבחירות הקרובות שייערכו ב-1 בנובמבר, יתקיימו ב-3 באוגוסט, כך נמסר הבוקר (שני) מהמפלגה.
במסגרת הפריימריז, ועדת החוקה של המפלגה אישרה הלילה את התקנון שהוצע על ידי יושב הראש שלה, ח"כ בנימין נתניהו, כך שליו"ר יעמדו חמישה שריונים. הרשימה תתפלג כך שהיו"ר ימוקם ראשון, מקומות 13-2 יהיו כחלק מהרשימה הארצית, וכך גם מקומות 15, 18-17, 20, 24-23, 27, 32-30 ו-35.
עוד הוחלט כי השריונים לנתניהו ימוקמו במקומות ה-14, 16, 28, 37 ו-43. יש לציין כי המקום ה-37 ריאלי עבור המתמודדים, זאת במידה ואחרי הבחירות יתפטרו שרים ויפנו את מקומם לח"כים ברשימה במסגרת החוק הנורבגי.
כפי שפורסם ב"ישראל היום", ההערכות הן כי נתניהו יעניק שלושה מהשריונים שלו לחברי הכנסת עמיחי שיקלי ועידית סילמן מימינה ולתא"ל במילואים גל הירש.
במקום ה-19 ימוקם נציג מחוז, וכך גם במקומות 22-21, 26, 29, 34, 36, 38 וגם המקומות 42-21. במקום ה-25 יישמר לטובת אישה שאינה ח"כית כיום, המקום ה-33 יישמר לעולה חדש, המקום ה-40 לצעיר, ה-44 לבן מיעוטים והמקום ה-45 לחרדי.
כמו כן, הוועדה החליטה גם כי חברי כנסת מכהנים יתמודדו על המקומות במשבצת הארצית. נוסף על כך, ח"כים מהמפלגה שכיהנו במשך פחות מחצי שנה בכנסת פעילה, תינתן האפשרות להתמודד על מיקום של מחוז.
יו"ר הוועדה, ח"כ חיים כץ, התעקש להגדיל את הרשימה הארצית שבה, מתמודדים ח"כים מכהנים, על חשבון מתמודדי המחוזות החדשים שמעוניינים להיכנס לכנסת המתקרבת. לטענת אנשי הליכוד, הוא רצה בכך על מנת לסייע למקורבתו ח"כ אתי עטיה להגיע למקום ריאלי ברשימה.
סביבתו של כץ: "הטענות מופרכות והשיטה שאושרה אתמול מוכיחה זאת".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו