"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ועדת החוקה דנה בחוק הנאשם, בן גביר קרא לח"כ אוסמה סעדי "מחבל" - והוצא מהדיון

הוועדה בראשות ח"כ גלעד קריב דנה בחוק שמונע מחבר כנסת הנאשם בפלילים להרכיב ממשלה • ח"כ אבידר: "חבל שנזכרו בחוק הזה ברגע האחרון", ח"כ קרעי השיב: "אתה בטלן ולא תהיה בכנסת הבאה" • ח"כ אוחנה: "אסור לתת לפקיד להחליט, מעל למיליון אזרחים הצביעו בעד נתניהו" • ח"כ קריב ביקש להשמיע את עמדת היועץ המשפטי, אך יו"ר הוועדה קריב סירב

,עודכן
0השמעה
ח"כ אחמד טיבי בדיון בחוק הנאשם, צילום: אורן בן חקון

ועדת החוקה, חוק ומשפט דנה היום (ראשון) בחוק הנאשם ובחוק לפיזור הכנסת. הוועדה בראשות ח"כ גלעד קריב תעלה לדיון את חוק הנאשם שמשמעותו למנוע מח"כ שנאשם בפלילים להרכיב ממשלה.

במהלך הדיון התעורר ויכוח סוער בין חברי הכנסת אלי אבידר (ישראל ביתנו) לבין ח"כ שלמה קרעי (הליכוד). ח״כ אבידר אמר: ״הדיון הזה תאורטי וחבל שהוא תאורטי. מצער שזה מגיע ברגע האחרון. נאשם בפלילים לא יכול להרכיב ממשלה״.

ח"כ שלמה קרעי. מתנגד בתוקף לחוק הנאשם,צילום: אורן בן חקון

ח״כ שלמה קרעי הגיב בזעם: ״אתה יודע מה ההבדל? אני אהיה כאן בכנסת הבאה ואתה תהיה בפח האשפה של ההיסטוריה. אתה בטלן״.

ח״כ אבידר השיב: "אתה חתיכת חוצפן. ביביסיט שלא שווה כלום".

במהלך הדיון נמשכה דורסנות הקואליציה שאפיינה את השנה האחרונה בכנסת, כאשר חבר ועדת החוקה, ח"כ אורי מקלב, דורש בדיון לשמוע את עמדת היועץ המשפטי. יו"ר הוועדה, גלעד קריב סירב לאפשר ליועץ המשפטי להשמיע חוות דעת משפטית בנושא.

בן גביר קרא לח"כ אוסמה סעדי "מחבל" - והוצא מהדיון בוועדת החוקה // צילום: אמיר אטינגר

ח"כ אוחנה אמר במהלך הדיון: "הייתי מתנגד כי לא הייתי נותן לפקיד להחליט. עמדתי העקרונית היא נגד הצעה כזו ומי שהצביע בעבר בעדה זו טעות. אולמרט נהנה מ-3% תמיכה בציבור, כי האמינו לתזה של הפרקליטות מה שלא קורה עכשיו. למעלה ממיליון איש שהצביעו בעד נתניהו הצביעו נגד התזה הזו של הפרקליטות".

הרוחות הוסיפו להתלהט בוועדה, כאשר ח"כ איתמר בן גביר העלה את הטונים וקרא "מחבל" לח"כ אוסמה סעדי מהרשימה המשותפת - והוצא מהדיון.

ח"כ אמסלם אמר במהלך הדיון: "רואה את הדיון כפסול מעיקרו. היה לכם שנה לדון בעניין. אנחנו נקים ממשלת 61 יהודים ואנשים ציוניים שתומכים בעמדות הלאומיות. אנחנו יכולים לשתף פעולה בסוגיות מסוימות, אנחנו לא גזענים כמובן. עשינו את זה בעבר ונעשה את זה בעתיד. בעזרת השם נקים ממשלה, לא נשען ולא נשתף פעולה עם אנשים שתומכים בטרור.

"ראש ממשלה שמודח בישראל משמעויות מרחיקות לכת אם ראש ממשלה בישראל מודח. הרשות השופטת נתנה דעתה בעניין, לכן לא יעלה על הדעת שפקיד, חשוב ככל שיהיה, יפיל ממשלה ויחליט לעשות הפיכה. הדיון הזה לא לגיטימי גם אם אין הצבעה".

ימינה הסירה את הווטו, אך לוח הזמנים דחוק

החוק מכוון בעיקר נגד בנימין נתניהו, במטרה למנוע ממנו להקים ממשלה בכנסת ה-25 לאחר הבחירות, אם יקבל את המנדט לכך מהנשיא.

בנימין נתניהו. חוק הנאשם יעבור?,צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

חוק הנאשם לא עלה להצבעה במשך שנה שלמה שבה הממשלה הנוכחית כיהנה, זאת בעקבות הווטו שהטילה מפלגת ימינה על העלתה החוק (הווטו ניתן למפלגתו של נפתלי בנט בהסכמים הקואליציוניים). כעת, כשהכנסת צפויה להתפזר השבוע, מפלגת ימינה הסירה את הווטו ואישרה להעלות להצבעה את חוק הנאשם.

עם זאת, מכיוון שההליך ארוך יחסית, לא נראה שיהיה לקואליציה מספיק זמן עד להתפזרות הכנסת כדי להעביר את חוק הנאשם. נראה כי מטרת העלת החוק לדיון בוועדת החוקה היא למנוע מהאופוזיציה לעכב את החוק לפיזור הכנסת, שכן אם יתעכב - יהיה יותר זמן לאפשר את העברת חוק הנאשם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר