"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
דרמה במערכת הפוליטית

בנט ולפיד סיכמו: הכנסת תפוזר, הרוטציה תבוצע באופן מסודר

ראש הממשלה שוחח עם ראשי המפלגות • ראשי האופוזיציה קיבלו את ההחלטה בהלם כיוון שלא ידעו על ההחלטה • גורמים בימינה: בנט שוקל פרישה מהחיים הפוליטיים • תאריך הבחירות המסתמן, ה־25 באוקטובר • מיד בנט ולפיד ימסרו הודעה לציבור

,עודכן
0השמעה
מתקפה חריפה על רוסיה. בנט ולפיד, צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

בנט ולפיד מפזרים את הכנסת:לאחר שמוצו הניסיונות לייצב את הקואליציה, ראש הממשלה נפתלי בנט וראש הממשלה החליפי יאיר לפיד סיכמו היום (שני) כי הכנסת תפוזר. הצעת החוק תובא בשבוע הבא לאישור הכנסת, לאחר אישורה תתבצע הרוטציה באופן מסודר. לאחר שהסתיימה ישיבת ראשי האופוזיציה נודע שהללו קיבלו את הידיעה בהלם, כיוון שלא ידעו על ההחלטה. בנוסף ההחלטה התקבלה בעת ששרת הפנים איילת שקד שוהה במרוקו.

מקורבים לבנט אומרים ל"ישראל היום" כי ראש הממשלה שוחח ביום שישי האחרון עם היועצת המשפטית לממשלה, עו"ד גלי בהרב מיארה, בניסיון להבין אם ניתן העביר את תקנות יו"ש - גם ללא ח"כ ניר אורבך. בתוך כך, גורמים בימינה אומרים כי בנט שוקל פרישה מהחיים הפוליטיים.

הבוקר הודיע ח"כ אורבך לבנט שמבחינתו זה נגמר והוא יתמוך בפיזור הכנסת שבוע הבא. לכן מהרגע שראש הממשלה הבין שאין לו רוב, הוא קיבל החלטה ללכת לבחירות ולמנוע כאוס. לכן הכנסת תפוזר ואז התקנות יעברו.

הליך פיזור הכנסת יחל לנוע ביום שני הקרוב - אז החוק צפוי לעבור בשלוש קריאות. תאריך הבחירות המסתמן הוא ה־25 באוקטובר.

גורמים בליכוד הגיבו ואמרו כי בעקבות ההתפתחויות אורבך ככל הנראה לא יקבל שיריון - אך ההחלטה לא סופית. יחד עם זאת ישנו חשש בקרב חברים באופוזיציה כי ישנה כוונה להעביר את חוק הנאשם (שימנע מראש האופוזיציה בנימין נתניהו להתמודד לראשות הממשלה) יחד עם חוק פיזור הכנסת.

עם קבלת הבשורהנשמעו תגובות רבות במערכת הפוליטיתעל ההתפתחויות.

נזכיר כי המשבר בממשלה החל עםפרישתה של יו"ר הקואליציה, עידית סילמן(ימינה) - שכעסה על הוראת שר הבריאות, ניצן הורוביץ, לקיים את פסיקת בג"ץ ולא למנוע הכנסת חמץ לבתי החולים. הממשלה נותרה עם 60 חברי כנסת בלבד.

ב-19 במאי הודיעה ח"כ ג'ידא רינאוי זועבי (מרצ) על פרישה מהקואליציה, לאחר שלא מונתה כפי שהובטח לה כקונסולית הכללית של ישראל בשנגחאי. ארבעה ימים אחר כך הודיעה כי היא חוזרת לקואליצה, אך הצביעה כמה פעמים בכנסת נגד עמדת המממשלה. כעת גם ח"כ אורבך, שהתלבט ארוכות באשר לעתידו הפוליטי בעקבות אי אישורו של חוק תקנות יו"ש, החליט לתמוך בפיזור הכנסת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר