מליאת המועצה האזורית גוש עציון אישרה השבוע מדיניות תכנונית חדשה, שלפיה בכל תוכנית בניין עיר הכוללת יותר מ-100 יחידות דיור, יוקצו לפחות 3% מהדירות לאנשים עם צרכים מיוחדים.
במועצה מגדירים את המהלך כראשון מסוגו בישראל, שכן לראשונה נקבעת מדיניות מחייבת לשילוב אנשים עם צרכים מיוחדים כבר בשלב תכנון השכונות - ולא כפתרון נקודתי לאחר הקמתן. המטרה היא להפוך את השילוב בקהילה לחלק בלתי נפרד מהתכנון והבנייה של היישובים החדשים.
על פי ההחלטה, הדירות ישולבו בתוך בנייני מגורים רגילים, ללא הקמת מתחמים נפרדים או בעלי אופי מוסדי. הפעלתן תיעשה באמצעות עמותות וגופים מקצועיים המתמחים בדיור נתמך ומשולב. לצד זאת, המדיניות כוללת גם התייחסות לנגישות במרחב הציבורי, למוסדות חינוך, לשטחי תעסוקה ולשירותים קהילתיים - במטרה להבטיח שילוב מלא כחלק טבעי מחיי הקהילה.
המהלך נשען, בין היתר, על הניסיון שנצבר ביישוב גבעות, שנבנה כקהילה משלבת. כעת מבקשת המועצה להרחיב את המודל ולהפוך אותו לסטנדרט קבוע בכל שכונה חדשה שתוקם בגוש עציון.
ראש המועצה האזורית גוש עציון, ירון רוזנטל, אמר: "זו החלטה היסטורית שמבטאת את הדרך שבה אנחנו רואים את ההתיישבות בגוש עציון. בנייה חדשה היא לא רק תוספת של יחידות דיור, כבישים ותשתיות, אלא הזדמנות לבנות קהילה שלמה, חזקה ומכילה יותר".
"לראשונה בישראל אנחנו קובעים כמדיניות תכנונית מחייבת שבכל שכונה חדשה יהיה מקום גם לאנשים עם צרכים מיוחדים בתוך הקהילה עצמה", הוסיף. "בעינינו, שלושה אחוזים מהדירות מבטאים מאה אחוז של אחריות חברתית וקהילתית. גוש עציון גאה להוביל מהלך כזה, ואני מקווה שהוא יהפוך למודל עבור רשויות נוספות בישראל".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
