"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מאות בהפגנת הבדואים נגד מדיניות הריסת הבתים בנגב: "התשובה שלנו לבן גביר ברורה"
מאות אזרחים מפגינים בשעה זו מול משרדי רשות הבדואים בבאר שבע, במחאה על תוכנית "יישור קו" והעלייה בהיקף ההריסות • הזעם הגיע לשיאו בעקבות אמירתו של השר בן גביר, שלעג למשפחות שפונו לבית ספר בתל ערד, והאשמותיו של השר שיקלי כי מאחורי ההפגנה עומדים "גורמים קיצוניים ותומכי טרור"
המחאה על מדיניות הריסת הבתים בנגב מול משרדי רשות הבדואים בב"ש. צילום: ללא קרדיט

מאות בהפגנת הבדואים נגד מדיניות הריסת הבתים בנגב: "התשובה שלנו לבן גביר ברורה"

מאות אזרחים מפגינים בשעה זו מול משרדי רשות הבדואים בבאר שבע, במחאה על תוכנית "יישור קו" והעלייה בהיקף ההריסות • הזעם הגיע לשיאו בעקבות אמירתו של השר בן גביר, שלעג למשפחות שפונו לבית ספר בתל ערד, והאשמותיו של השר שיקלי כי מאחורי ההפגנה עומדים "גורמים קיצוניים ותומכי טרור"

הודיה בושרי
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

מאות משתתפים בשעה זו (חמישי) בהפגנת מחאה מול משרדי רשות הבדואים בבאר שבע,במחאה על מדיניות הריסות הבתים והאכיפה בנגבועל רקע רפורמת "הקווים הכחולים" שמקדמת רשות הבדואים בראשות השר עמיחי שיקלי.

במהלך ההפגנה תקףראש עיריית רהט ויו”ר פורום ראשי הרשויות הבדואיות, טלאל אלקרינאווי, את מדיניות הממשלה ואת דבריו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, שהצהיר השבוע כי בכוונתו להמשיך ולהרחיב את הריסות המבנים הבלתי חוקיים בנגב.

מחאה על מדיניות הריסת הבתים בנגב מול רשות הבדואים בב"ש%2F%2F ללא קרדיט

“בן גביר איים כי בשנה הבאה עלולים להיהרס עד 20 אלף בתים”, אמר אלקרינאוי לנוכחים. “התגובה שלנו ברורה: הכוח נמצא בידי הציבור ובידי הבוחרים. בתקופה הקרובה עומדת בפנינו הכרעה חשובה, האם נצליח להביא לסיום דרכה של הממשלה הזו או לא. ההחלטה נמצאת בידיים שלנו”.

אלקרינאוי קרא לציבור הערבי להתגייס פוליטית ולהשתתף בבחירות הבאות. “בנגב יש כוח אלקטורלי משמעותי, ואם נפעל יחד נוכל להשפיע על המציאות ועל עתידנו. מדובר בבית שלנו, בעתיד שלנו ובזכויות שלנו. על כל אחד לעודד את בני משפחתו, חבריו ושכניו לצאת ולהצביע”, אמר.

המחאה על מדיניות הריסת הבתים בנגב מול משרדי רשות הבדואים בב"ש, צילום: ללא קרדיט

המחאה מתקיימת על רקע עלייה משמעותית בהיקף הריסות המבנים הבלתי חוקיים בנגב בחודשים האחרונים, לצד קידום תוכנית “יישור קו” של רשות הבדואים, שנועדה להסדיר את סוגיית תביעות הבעלות והקרקעות באזור. במסגרת התוכנית נקבע כי תובעי בעלות שלא יסדירו את תביעותיהם עלולים למצוא את הקרקעות הנתבעות מחוץ ל”קווים הכחולים” – גבולות הפיתוח העתידיים של היישובים הבדואיים. בממשלה מציגים את המהלך כפתרון שיאפשר קידום תכנון, פיתוח והסדרה, אולם בקרב הנהגת החברה הבדואית טוענים כי מדובר במהלך שיגביר את הלחץ על תושבים לוותר על תביעותיהם ויסכן את עתידם של אלפי תושבים.

על פי נתוני רשות הבדואים, במסגרת תוכנית “יישור קו” נכללו כ-80 אלף דונם של קרקעות המצויות במחלוקת בעלות. הרשות טוענת כי לאחר הסדרת התביעות ניתן יהיה להרחיב את היישובים ולהוסיף עשרות אלפי יחידות דיור, בעוד המתנגדים לתוכנית טוענים כי היא עלולה לגרום לגריעת שטחים משמעותיים מתחומי הפיתוח העתידיים של היישובים הבדואיים.

הריסת מבנים לא חוקיים בנגב, צילום: די.פי.אי

למרות העימות הציבורי סביב הנושא, השר עמיחי שיקלי, הממונה על רשות הבדואים, והשר איתמר בן גביר, שדבריהם עמדו במוקד המחאה, לא הגיעו להפגנה המתקיימת בשעה זו מול בניין הרשות בבאר שבע. רק אתמול השרים יצאו בהתבטאויות חריפות: בן גביר אמר בוועידת השלטון המקומי כי שמע על משפחות בדואיות שבתיהן נהרסו וכי הן שוהות בבית ספר בערד, והוסיף: “שיכינו עוד הרבה בתי ספר בכל הנגב, כי אני הולך להרוס להם עוד ועוד ועוד”.

במקביל, השר שיקלי תקף את מארגני המחאה וטען כי ההתנגדות לרפורמות שמקדמת הממשלה אינה מייצגת את הציבור הבדואי, אלא מובלת לדבריו על ידי “גורמים קיצוניים ותומכי טרור” המבקשים לסכל את תוכנית “יישור קו” ואת הגברת האכיפה נגד הבנייה הבלתי חוקית בנגב. שיקלי אמר כי “המחאות הללו אינן מובלות או משרתות את התושבים הבדואים, אלא מתנהלות על גבם של גורמים קיצוניים ותומכי טרור שמרוויחים כל עוד מתקיימים בנגב כאוס ופשיעה”.

דבריהם של שני השרים עוררו זעם בקרב ראשי הרשויות הבדואיות והיוו אחד הגורמים המרכזיים שהובילו להתגייסות להפגנה המתקיימת היום בבאר שבע. הממשלה מצדה ממשיכה לטעון כי מדובר במהלך הכרחי להשבת המשילות, אכיפת החוק והסדרת ההתיישבות בנגב

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...