"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

23 שוטרים נפצעו בעימותים בעמונה

כוח מג"ב הגיע לפנות שני קרוואנים שהוצבו במקום, ונתקל בידויי אבנים • נער אחד נפצע בהתפרעויות ושניים נעצרו • מחלקת הבגצ"ים בפרקליטות המדינה הורתה לאנשי עמונה לפנות בתוך 48 שעות את המבנים שהוצבו לפני שבועיים וחצי

,עודכן
הריסת מבנים בעמונה // צילום: מירי צחי

23 שוטרים ונער אחד נפצעו קל הבוקר (חמישי) במהלך עימותים שפרצובמאחז עמונהבעת פינוי שני קרוואנים שהוצבו באמצע דצמבר במקום. במאחז שהו שתי משפחות וכמה עשרות נערים. בשלב זה עדיין נותרו במבנים עשרות בני נוער שמתבצרים במקום.

לדברי המשטרה, הכוחות שהגיעו לעמונה לפנות בוקר נתקלו בכ-300 מתפרעים שהבעירו צמיגים בכניסה למאחז, שפכו שמן על כבישי הגישה ויידו אבנים וסלעים לעבר הכוחות. על מנת להשתלט על המתפרעים, הכוחות נאלצו לבצע שימוש באמצעים לפיזור הפגנות ולא בוצע כל שימוש בירי גומי, כך לפי המשטרה.

עוד נמסר כי "עם סיום הפינוי הראשוני במתחם, התבצרו כמה עשרות מפרי סדר בשני המבנים והמשיכו להשתמש באלימות פיסית ומילולית כלפי השוטרים. באירוע נפצעו 23 שוטרים שפונו לבתי החולים כתוצאה מיידוי אבנים וחבלות שבין היתר כללה דקירת קצין בידיו על ידי עצם חד. בפעילות נעצרו עד כה שבעה חשודים בגין האלימות שהופעלה כלפי הכוחות וייתכנו מעצרים נוספים בהמשך".

הפינוי - בהוראת בג"ץ

מחלקת הבגצ"ים בפרקליטות המדינה הורתה לאחרונה לאנשי עמונה לפנות בתוך 48 שעות את המבנים שהוצבו לפני כשבועיים וחצי במאחז לשעבר, זאת בעקבות סיכום עם משרד הביטחון. המכתב נשלח ב 31.12 לעורך דינם של אנשי עמונה, לאחר שבג"ץ החליט שלא להוציא צו שימנע ממערכת הביטחון לפנות את המבנים וציין כי הם הונחו ללא היתר.

במכתב נאמר לאנשי עמונה וחברת אופק שבאזור התעשיה בנימין, אשר סיפקה את המבנים, כי לאור העובדה שבג"ץ לא קיבל את בקשתם להוצאת צו מניעה, עליהם לסלק את המבנים בתוך ארבעים ושמונה שעות, או שהמדינה תעשה זאת בעצמה.

כזכור, לפני כשבועיים וחצי הודיעו תושבי עמונה לשעבר כי רכשו בשנתיים האחרונות ארבעים דונם מאדמות המאחז שממנו פונו. בהובלת מועצת מטה בנימין, עלו תושבים לשעבר אל המקום והציבו שני מבנים יבילים ואף קיימו טקס חגיגי של הנחת אבן פינה בהשתתפות ח"כים ושרים. עם זאת, רוב התושבים לא נשארו שם ובמקום שהו בשבועיים האחרונים מספר בני נוער לסירוגין. בהתאם לחוק ביהודה ושומרון, עסקת הרכישה טעונה את אישור המנהל האזרחי אשר בוחן אותה בימים אלה. מדובר בתהליך שלרוב לוקח מספר חודשים לפחות.

"אין גבול לדריסת החוק של הימין המתנחלי"

ממפלגת הימין החדש נמסר בתגובה לאירועים: "אנחנו קוראים לראש הממשלה לפנות כבר היום את הבנייה הערבית הבלתי חוקית בחאן אל אחמר. חוק הוא חוק הוא חוק. האכיפה הסלקטיבית כנגד יהודים בלבד בעמונה, אל מול החשש לפנות בנייה ערבית פרועה ובלתי חוקית בחאן אל אחמר, משדרת חולשה והססנות של ממשלת ישראל אל מול הפלסטינים, ופוגעת בהרתעה של מדינת ישראל. אנו קוראים לראש הממשלה לקיים את הבטחתו כבר היום".

יו"ר מפלגת העבודה אבי גבאי התייחס לעימותים ואמר: "האלימות של קומץ מפוני עמונה נגד כוחות הביטחון היא בלתי נסבלת. צריך לטפל בה ביד נחושה ולהשלים את הפינוי בהתאם להחלטות בית המשפט. קומץ הקיצוניים במאחזים ובכנסת התרגלו לשלוט בממשלה ולראות את ממשלת נתניהו נכנעת לכל דרישה שלהם. לאזרחי ישראל מגיעה ממשלה שלא נכנעת לאלימות של קומץ קיצוניים".

תנועת שלום עכשיו מסרה בעקבות הפינוי בעמונה: "אין גבול לציניות ולדריסת החוק של הימין המתנחלי, שבעידוד רבנים ופוליטיקאים נשלחים נערי הגבעות לתקוף שוטרים. הגיע הזמן להבהיר למתנחלים ולראשיהם שהם אינם מעל לחוק ולמצות את מלוא חומרת הדין עם האחראים להתפרעות האלימה. קשה שלא לתהות כיצד היו נוהגים כוחות הביטחון לו היה מדובר במתפרעים פלשתינים או ערבים ישראלים".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר