משרד החינוך החליט: מכינת בני ציון לא תפעל בשנה הבאה

בשל אי עמידה בקריטריונים, החליט משרד החינוך כי המכינה שתלמידיה נהרגו באסון צפית לא תפתח את שעריה בשנת הלימודים הבאה

מכינת בני ציון לא תיפתח בשנה הבאה // צילום: קוקו // מכינת בני ציון לא תיפתח בשנה הבאה // צילום: קוקו

המכינה שתלמידיה נספו באסון צפית לא תפעל בשנת הלימודים הבאה: ועדה של משרד החינוך והביטחון החליטה כי מכינת בני ציון בתל אביב, שחניכיה נספו באסון השיטפון לא תפתח בשנת הלימודים הבאה - בשל אי עמידה בקריטריונים שונים.

ועדת ההכרה שבחנה את הנושא מצאה כי העמותה והמכינה טרם סיימו את תהליכי התארגנות הנדרשים בהיבטים מהותיים (בהם: החינוכי, מבנה המכינה ואיתנות פיננסית - נ.ד), לצורך פתיחת המכינה בשנת הלימודים הקרובה, תש"פ. הדיון בעניינה של המכינה התקיים בתום תקופה של שנה בה הוקפאה פעילותה על רקע אסון צפית, ולנוכח בקשתה לצאת מההקפאה ולחדש את פעילותה לקראת שנת הלימודים הקרובה.

האסון בנחל צפית אירע באפריל 2018, קבוצה ובה תלמידי כיתה י"ב שהיו מועמדים ללמוד במכינת בני ציון שבתל אביב יצאה לטיול גיבוש בדרום הארץ. בשלב מסוים נלכדה הקבוצה בשיטפון ו- 10 מהם, 9 נערות ונער נספו בו. 

לאחר האסון התפטר מתפקידו יובל כאהן שעמד בראשה ולתפקיד מונתה שירה אטינג, רס"ן במילואים, טייסת מסוקי קרב שיחד עם נספים ביקשו להחזיר את המכינה לפעילות בשנת הלימודים הבאה – לאחר שנה של פסק זמן. הורי הנערים שנספו באסון מבקשים הקמת ועדת חקירה ובחודשים האחרונים ניהלו מאבק כנגד פתיחתה מחדש של מכינת בני ציון בתל אביב. במסגרת מאבקם הם הפגינו מול המכינה וניסו למנוע מחניכים חדשים להגיע ליום היכרות- מה שהסתיים בכך שהוזמנה להם משטרה על ידי אנשי המכינה. 

מהנהלת מכינת בני ציון והוועד המנהל נמסר: "אנו מכבדים את החלטת משרד החינוך להשהות את פתיחת מכינת בני ציון. אנו נפעל למציאת מכינות חלופיות לחניכים שירצו בכך.

המכינה מצטרפת באופן מלא לקריאת המשפחות להקמה ועדת בדיקה ממלכתית בלתי תלויה. מאז האסון, ראשי המכינה החדשים לקחו אחריות על האסון וביצעו תהליכי התחדשות עמוקים, לצד החלטה על הקפאת שנת הלימודים הנוכחית לטובת הליך בדק בית מקיף, אשר בסיומו נכתב מסמך שקוף לציבור המפרט את מה שעל המכינה לשפר בנושאי בטיחות, צוות חינוכי, אורחות חיים, תכנית חינוכית ועוד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר