"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

החוקר שסייע לעמוס ברנס: "המשטרה טייחה את פרשת רצח רחל הלר"

שלמה ולדמן, שליווה את הפרשה, מגיב להתפתחות הדרמטית במסגרתה הסגיר עצמו אדם שטוען כי רצח את הלר: "בית המשפט האמין למשטרה, שהעלימה עדויות רבות בחקירה. מאוד מקווה שהאמת תצא לאור" • דובר המשטרה לשעבר: "האיש שהגיע היום לתחנה הוא מתחזה, עמוס ברנס הוא הרוצח"

,עודכן
צילום: טל כהן // עמוס ברנס ורחל הלר

בעקבות הגבר שהגיע הבוקר (שני) לתחנת משטרה וטען כיהוא עומד מאחורי הרצח של החיילת רחל הלרז"ל ב-1974, אומר החוקר פרטי שלמה ולדמן ל"ישראל היום": "המשטרה טייחה את הפרשה".

ולדמן סייע בזמנו לעמוס ברנס, שהורשע ברצח וזוכה שנים לאחר מכן. "אני יושב במכונית ויש לי דמעות. שנים רבות הייתי אחד מחבורה קטנה של משוגעים שדאגו לברנס שיקבל משפט חוזר וטענתי שנים שהמשטרה טייחה את הפרשה, בית משפט האמין למשטרה. 11 שופטים טעו", הוא אומר הבוקר.

"אפילו השופט הנודע חיים כהן שלח את ברנס סופית למאסר עולם. שאלתי אותו ב-1998 למה ברנס לא מקבל משפט חוזר והוא אמר לי 'בגלל יוקרת המערכת'.

"מי שבדק את הגופה של רחל הלר היה הפתולוג הראשי של צה"ל. כעבור זמן נמצאה גופה של עירית יעקובי. הוא בדק גם את הגופה שלה וראה 4 סימנים פתולוגים זהים. הוא התקשר למשטרה ואמר להם 'תשחררו את ברנס', אבל אמרו לו להתעסק בעניינים שלו. העיפו את כל מה שקשור לברנס - דגימת זרע, הבגדים של החיילת, הכל נעלם. אני תמכתי בברנס שנים רבות.

רחל הלר ז"ל

"הוא הסביר לי איך הביאו אותו למצב הזה. לאחר שנחקר בארבע תחנות משטרה בתוך שלושה ימים, כולל במתקן שב"כ, והועלם מהמשפחה שלו ומכולם, עד שחתם. לצורך השחזור לקחו אותו למקום שהוא מעולם לא היה. שאלו אותו 'לאיפה זרקת את הגופה?', הוא הצביע על מקומות לא נכונים. אני מאוד מקווה שהאמת תצא לאור".

ד"ר ברוך לשם, לשעבר דובר משטרת ישראל, טוען לעומת זאת בשיחה עם "ישראל היום" בביטחון: "האיש שהגיע היום הוא מתחזה. עמוס ברנס הוא הרוצח". "בלתי סביר בעיניי שאדם נורמטיבי יודה ברצח, אפילו אם הוא אחרי לילה ללא שינה. החוקרים הודו שהיו שקרים בבית המשפט אך אף אחד מהם לא הודה שהם אילצו את ברנס להודות ברצח", הוסיף.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר