"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
לקה באירוע מוחי ברציף - הדייל הציל אותו
דרמה תחנת רכבת ההגנה בת"א: נוסע בשנות ה-50 לחייו לקה בשבץ • דייל התחנה העניק לו טיפול והציל את חייו
דרמה על הרציף // צילום: יהושע יוסף // דרמה על הרציף // צילום: יהושע יוסף

לקה באירוע מוחי ברציף - הדייל הציל אותו

דרמה תחנת רכבת ההגנה בת"א: נוסע בשנות ה-50 לחייו לקה בשבץ • דייל התחנה העניק לו טיפול והציל את חייו

מיטל יסעור בית-אור
, עודכן

נוסע בשנות החמישים לחייו, שעמד אתמול (רביעי) בשעות הבוקר המוקדמות על הרציף ברכבת ההגנה,סבל מאירוע מוחיוהחל להתנהג בצורה חריגה ולהביע מצוקה.

באותה שעה שהה על הרציף דייל התחנה, גיא דיאמנט, שהבחין במתרחש. דיאמנט, עובד חברת דנאל משאבי אנוש, השתלט מייד על המצב והחל לסייע לנוסע. הוא הזעיק מייד את מנהלי המשמרת בתחנה, שהורו לדייל נוסף להביא את מכשיר הדפיברילטור, משום שחשבו תחילה שמדובר בהתקף לב, ובד בבד הזעיקו את מד"א.

הדיילים, בעזרת חובשים ששהו בתחנה, סייעו לשמור על הנוסע בהכרה עד להגעת צוות מד"א, ולאחר כמה דקות הוא פונה באמבולנס טיפול נמרץ לבית החולים להמשך טיפול.

לדברי דיאמנט, "לראשונה מאז שהתחלתי לעבוד ברכבת, נתקלתי במקרה כזה שבו אדם עובר אירוע מוחי. חששתי לחייו ופעלתי באופן מיידי להצלתו. שמחתי שהסיפור הסתיים בצורה טובה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...