"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
משרד הבריאות: הרעלת הטונה בארומה ת"א נגרמה עקב אחסון לקוי
על סמך בדיקות המעבדה, שני לקוחות ארומה ת"א הורעלו בגלל אחסון לקוי של טונה באריזה של 2 ק"ג • בימים הקרובים יפורסמו התוצאות המלאות
סניף ארומה בדרך בגין בת"א. סגור עד להודעה חדשה // צילום: גדעון מרקוביץ'

משרד הבריאות: הרעלת הטונה בארומה ת"א נגרמה עקב אחסון לקוי

על סמך בדיקות המעבדה, שני לקוחות ארומה ת"א הורעלו בגלל אחסון לקוי של טונה באריזה של 2 ק"ג • בימים הקרובים יפורסמו התוצאות המלאות

הרעלתם של שני לקוחות ארומה תל אביב,שאחת מהם אף אושפזה במצב קשה,לאחר שאכלו כריך טונה בסניף ברחוב בגין בעיר, נובעת ככל הנראה נובעת מאחסון לקוי של טונה - כך הודיע הבוקר (חמישי) משרד הבריאות, זאת על סמך תוצאות הבדיקה הראשוניות.

"תוצאות המעבדה הראשוניות הגיעו והן מעידות כי מקור ההרעלות בסניף ארומה המדובר נובע ככל הנראה מאחסון לקוי של טונה באריזה במשקל 2 ק״ג בסניף", נכתב בהודעה. "המשרד מבצע בדיקות מעבדה נוספות, אשר תוצאותיהן יפורסמו בימים הקרובים. משרד הבריאות מבקש להדגיש למסעדות, מטבחים מוסדיים ועסקי מזון אחרים אשר עושים שימוש בטונה, לעשות זאת בהתאם לנהלי המשרד ובהתאם להנחיות היצרן".

משרד הבריאות קיים אתמול שימועלנציגי סניף ארומה בדרך בגין בת"א, ששני קונים בו סבלו מהרעלת מזון קשה.

במהלך השימוע הוצגו לנציגי העסק הממצאים שעלו בביקורת התברואתית, לפיהם הסניף לא עמד בנהלי משרד הבריאות ובהנחיות היצרן. על פי החשד, הייתה בעיה במקרר בסניף ובטיפול בטונה הגולמית. נציגי העסק הונחו לתקן את הליקויים, והסניף נסגר עד לביצוע התיקונים הנדרשים.

מארומה ת"א נמסר בתגובה לאחר השימוע: "ארומה ת"א שיתפה פעולה באופן מלא עם נציגי משרד הבריאות, וזאת בנוסף לבקרה העצמאית שהיא מקיימת באמצעות חברה חיצונית. כפי שהתחייבנו, כלל הליקויים שיימצאו יתוקנו ויפורסמו, בתום התחקיר, לציבור הרחב. הסניף בו אותרו הליקויים נסגר על ידנו מיד עם היוודע דבר האירוע, והוא יישאר סגור עד הודעה חדשה. אנו עדיין ממתינים לתוצאות המעבדה

שלשום התפרסם כי אישה (41) פונתה במצב קשה לאחר שאיבדה את ההכרה וגבר (34) שהיה עמה פונה במצב קל עם כאבי ראש ודפיקות לב מואצות, ככל הנראה לאחר הרעלה. הגבר מסר כי שניהם רכשו בסניף של רשת "ארומה תל אביב" בדרך מנחם בגין בתל אביב כריך וסלט טונה. לאחר שחשו ברע הם הובהלו לחדר הלם של המחלקה לרפואה דחופה במרכז הרפואי איכילוב בתל אביב. היום פורסם כי חלה הטבה במצבם.

שירי פורר, שנפגעה אמש מאכילת הטונה, שחזרה את הטראומה שעברה: "אני עובדת באזור והגעתי לארוחת צהריים בסניף כשהזמנתי בטייק אווי סלט טונה למשרד הסמוך. אכלתי את הסלט תוך 10 דקות מאז שרכשתי אותו ומייד התחלתי להרגיש צריבה בלשון, פנים אדומות ובוערות ונשימה כבדה".

פורר בת ה-41, נשואה ואם לשניים, שוחררה במהלך הלילה לביתה. "מיד הבנתי שאני חווה תגובה אלרגית חריפה והמנהל שלי לקח אותי למר״ם שם התמוטטתי ואיבדתי הכרה. מהר העבירו אותי באמבלונס לאיכילוב תוך כדי פעולות מצילות חיים. לאחר הגעתי לחדר הלם של איכילוב המשיכו פעולות רפואיות שלשמחתי הרבה הביאו להתאוששות מהירה ולאחריה הוחלט לשחרר אותי הביתה במהלך הלילה להמשך השגחה ומעקב.

"לאורך כל הזמן לא קלטתי כמה המצב שלי היה מסוכן. כעת אני בעיקר מזועזעת מהתגובה של הרשת שניסתה לגלגל את זה עליי ומקווה שהם יעשו בדק בית. הבוקר אני בעיקר אסירת תודה לצוותים הרפואיים שהצילו את חיי ומתאוששת בביתי. אני בינתיים גמרתי עם טונה". יחד עם פורר אושפז כזכור גבר כבן 34, שאושפז במצב קל לאחר שסבל מדפיקות לב מואצות וכאבי ראש".

ד״ר דניאל טרוצקי, מנהל המחלקה לרפואה דחופה (חדר מיון) במרכז הרפואי איכילוב תל אביב שטיפל בשניים, אמר: "מדובר בהרעלת מזון יחסית נדירה כתוצאה מאכילת בשר דגים, שסימניה דומים להתקפה אלרגית. הסימפטומים עלולים לכלול החל מכאבי ראש, דפיקות לב, אודם עורי משמעותי, סחרחורת, בחילות, כאבי בטן ושלשולים ועד קוצר נשימה או הצרות בדרכי האוויר - ובמקרים נדירים אף מוות״, הוסיף ד״ר טרוצקי. השניים נשארו להמשך אשפוז ועל המקרה דווח למשרד הבריאות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...