"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
ילדה מהצפון ננשכה על ידי עכביש נדיר
בת 7 הובלה לבי"ח פוריה לאחר שהוריה זיהו פריחה על רגלה • במרכז רעלים ברמב"ם מסבירים שככל הנראה מדובר בעכביש לא ארסי מסוג שאינו מוכר בארץ
ישמשו בעתיד למחקרים נוספים, אילוסטרציה | צילום: דוברות פוריה

ילדה מהצפון ננשכה על ידי עכביש נדיר

בת 7 הובלה לבי"ח פוריה לאחר שהוריה זיהו פריחה על רגלה • במרכז רעלים ברמב"ם מסבירים שככל הנראה מדובר בעכביש לא ארסי מסוג שאינו מוכר בארץ

עדי חשמונאי
, עודכן

הוריה של ילדה בת שבע מהיישוב פוריה עילית זיהו אתמול (רביעי) פריחה חשודה בקרסול רגל ימין של בתם. ככל הנראה, היא ננשכה על ידי עכביש בבית והובלה לבית החולים פוריה, שם בדקו לעומק את המקרה. ההורים הצליחו לתפוס את העכביש ולהביא אותו איתם.

לדברי ד"ר ערן טל אור, מנהל המיון, "הילדה סיפרה על כאב באזור הנשיכה, שלווה בתחושת חום, צריבה וגרד מקומי. בדרך כלל הארס של העכביש מתפזר בגופו של הנעקץ לפי הניקוז הלימפתי של אזור העקיצה.

לדבריו, "יצרנו קשר עם מרכז רעלים בביה"ח רמב"ם ושלחנו להם תמונות. המומחים שם הסבירו שככל הנראה מדובר בעכביש לא ארסי. הילדה קיבלה טיפול לחיטוי האזור ונגד כאבים, ושוחררה להמשך מעקב בבית".

העקיצה החשודה // צילום: דוברות פוריה
העקיצה החשודה // צילום: דוברות פוריה

עוד ציין ד"ר טל אור: "ניסינו לזהות באיזה עכביש מדובר. כשיצרנו קשר עם המכון הזואולוגי של אוניברסיטת תל אביב הם זיהו אותו כעכביש נדיר מזן שאינו מוכר בישראל. הם ביקשו שנעביר אותו לידי חוקר של המכון כדי לחקור את העניין".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...