עימותים פרצו היום (שישי) ביצהר בין צעירים לבין כוחות מג"ב שהגיעו למקום כדי לפנות קרוואן שהוצב לפני כמה ימים בגבעת קומי אורי, המוכרזת זה זמן רב כשטח צבאי סגור. האירוע הסלים בתוך זמן קצר, ואבנים יודו לעבר הכוחות. נוסף על כך, כמה צירים נחסמו באמצעות הבערת צמיגים שבשלב מסוים הושלכו לעבר הכוחות.
כתוצאה מיידוי האבנים, התנפצה השמשה של המחפרון שהגיע לפינוי, ונגרם נזק לכמה כלי רכב של כוחות הביטחון.
בתגובה השתמשו הכוחות באמצעים לפיזור הפגנות, בין היתר בירי של כדורי ספוג.
באירוע נפצעו שני לוחמי מג"ב ולוחם יס"מ באורח קל. עשרה צעירים נפגעו מירי כדורי ספוג, גומי וגז מדמיע, ובהם פצוע אחד באורח בינוני שפונה על ידי מד"א לבית החולים.
לאחר הריסת הקרון, יצאו הכוחות מהמקום.
ביישוב יצהר מסרו בתגובה לאירוע: "זהו הרס מיותר אלים וכואב. לא ייתכן כי בזמן שבו הטרור משתולל באזור וערבים משתלטים באין מפריע על שטחים, בוחרת ממשלת בנט להרוס דווקא ליהודים".
מדובר צה"ל נמסר כי הרמטכ"ל רא"ל אביב כוכבי מגנה בכל תוקף את האלימות שהופעלה נגד הלוחמים סמוך ליצהר. כוכבי הוסיף כי "אלימות נגד כוחות הביטחון היא התנהגות עבריינית, הדורשת מיצוי דין".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו