האסון בשומרון: מצבו של אב המשפחה, יניב, ששני ילדיו נהרגו בתאונת הדרכים ביום שישי בבנימין, החל להשתפר היום (שלישי). הוא חזר להכרה מלאה ונותק ממכונת ההנשמה.
בתאונה שאירעה ביום שישי בצומת עופרים שבכביש 465 בבנימין, נהרגו שני ילדי משפחת מעודד - הללי בת ה־6 וטוב ראי בן ה־3. אביהם יניב ואמם הודיה (שהיתה בהיריון מתקדם, ואיבדה את עוברה בתאונה) נפצעו באורח קשה ואנוש, כאשר רכבם התנגש ברכב פלשתיני.
למרבה הצער, לא מדובר בתאונה הקשה היחידה שהתרחשה בסוף השבוע. תאונות ברחבי הארץ גבו את חייהם של קורבנות נוספים.
"הלב כואב עד לשמיים"
מחקירת התאונה בבנימין עולה שההתנגשות אירעה כאשר הרכב הפלשתיני ביצע פניית פרסה בקו הפרדה רצוף. שני הצעירים הפלשתינים שהיו ברכב נהרגו אף הם.
בני משפחת מעודד, תושבי ברוכין שבשומרון, עברו לשם לפני כשבוע מרחובות. המשפחה היתה בדרכה ליישוב נוף איילון שליד מודיעין, לעשות את השבת אצל הסבא והסבתא, הוריה של הודיה. מחקירת נסיבות התאונה ומאיסוף הממצאים בשטח עולה, כאמור, כי הרכב הפלשתיני, שנסע על כביש 465 מכיוון שוקבא, ביצע פניית פרסה בקו הפרדה רצוף. הרכב הישראלי, שהגיע מהנתיב הנגדי ונסע לכיוון מודיעין, התנגש בדופן הרכב הפלשתיני.
ההתנגשות היתה עוצמתית, ויעיד על כך הזמן הרב שנדרש ללוחמי האש מתחנה אזורית בנימין לחלץ את הלכודים משני כלי הרכב. להב ליאור אלקריף, סגן מפקד המשמרת בתחנה אזורית בנימין, אמר: "לוחמי האש חילצו לכודים והרוגים בתאונה הקשה מאוד. התאונה היתה חזיתית, ומורכבות החילוץ היתה משמעותית. הם היו לכודים בצורה קשה מאוד ופעולות החילוץ ארכו זמן רב".
כוחות רפואה הגיעו לזירה והעניקו טיפול רפואי לפצועים. מותם של שני הצעירים ברכב הפלשתיני, אשר מבדיקה עלה כי מדובר ברכב "משטובה" - רכב שהורד לפירוק ואסור בשימוש - נקבע לאחר שחולצו.
מותו של טוב ראי בן ה־3 נקבע אף הוא בזירה. האב יניב והבת הללי בת ה־6 פונו במצב קשה מאוד ואנוש לבית החולים בילינסון, שם נאלצו הרופאים לקבוע כעבור זמן קצר את מותה של הילדה. "כל מאמצי ההחייאה של הרופאים עלו בתוהו", נמסר מבית החולים. הילדים הובאו למנוחות אמש בבית העלמין ברחובות.
האם הודיה פונתה במצב אנוש לבית החולים שיבא בתל השומר. קרוב משפחה של הודיה מסר כי מדובר באסון קשה מאוד וכי שתי המשפחות מחזקות זו את זו. "המצב לא קל ואנו מסתכלים קדימה כדי לראות כיצד נחזק את זוג ההורים", אמר.
אהובה ורפי מעודד, הוריו של האב יניב וסבא וסבתא של הנכדים שנספו בתאונה, סיפרו בביתם בפתח תקווה: "בשעה 19:30 בערב הגיע אלינו הביתה קצין משטרה ומסר את הבשורה המרה. בכל יום שישי אנחנו מתקשרים לפני כניסת שבת כדי לאחל שבת שלום, והפעם יניב לא התקשר ולא הבנו. חשבנו שאולי הוא היה טרוד כי רק עבר דירה, בסוף התברר שהיתה לו תאונה". אהובה הוסיפה: "כאב הלב הוא עד השמיים. איך אפשר לעכל? זה שלוש נפשות".
ישי ראוכברגר, אחיה של הודיה, הוזעק לטפל באירוע. "אני פרמדיק באזור מודיעין, אחראי על כל האזור", סיפר. "אני זה שקיבלתי את המקרה. נטרלתי את הרגשות כדי לתפקד וכדי לפנות אותם כמה שיותר מהר לביה"ח כדי להציל חיים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו